неділя, 25 серпня 2024 17:53

Кохан став срібним призером на етапі Діамантової ліги в Польщі

Кохан став срібним призером на етапі Діамантової ліги в Польщі
Українець Михайло Кохан став срібним призером етапу Діамантової ліги у Сілезії. Фото: Getty Images

Українець Михайло Кохан став срібним призером етапу Діамантової ліги у Сілезії.

Для метальника молота ці змагання стали першими після Олімпійських ігор-2024. Змагання з метання молота на етапі у Сілезії не входили до списку "діамантових" дисциплін, пише "Суспільне".

Попри це, участь у турнірі разом з Коханом взяли чотири провідні легкоатлети. Зокрема канадієць Ітан Кацберг - чинний чемпіон світу та чемпіон Олімпійських ігор-2024.

Також суперниками Кохана стали срібний призер Олімпіади-2024 угорець Бенце Галаш, призери Олімпіади-2020 у Токіо та золотий та срібний медалісти етапу Діамантової ліги у Парижі Павел Файдек та Войцех Новіцкі.

Першу спробу Михайла Кохана не зарахували, натомість вже у другій спробі українець вступив у боротьбу за медалі - метнув на 77.03 метра, поступившись лише Кацбергу, який показав результат рівно на два метри більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У України на Олімпіаді ще одна бронза

Третьою спробою Кохан покращив свій результат - метнув на 78.17 м, а вчетверте Михайло метнув молот лише на три сантиметри гірше.

Після п'ятої спроби Кохан продовжував утримувати друге місце - метнув на 78.52 м. Натомість боротьба розгорнулась з бронзову нагороду: два легкоатлети Галаш та Новіцкі показали однаковий результат (76.05 м).

Остання спроба остаточно визначила трійку медалістів. Михайло Кохан не зміг перевершити результат Кацберга - метнув на 79.85 метра і здобув "срібло" етапу.

"Бронзу" отримав Войцех Новіцкі, випередивши Галаша за другим найкращим результатом. Також поза подіумом лишився Файдек, який метнув молот на 74.53 м.

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх 22 серпня виборола золото на етапі Діамантової ліги у стрибках у висоту.

Змагання проходять у швейцарському місті Лозанна.

Спортсменка стала першою з результатом 1,99 м. Вона хотіла взяти висоту 2,03, але не зуміла.

Зараз ви читаєте новину «Кохан став срібним призером на етапі Діамантової ліги в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі