вівторок, 16 червня 2009 10:47

Кличко і Чагаєв боксуватимуть за пояс Валуєва

Кличко і Чагаєв боксуватимуть за пояс Валуєва

Промоутер узбецького боксера-важкоатлета Руслана Чагаєва Клаус-Петер Коль попросив WBA (Всесвітня боксерська асоціація) визнати бій його клієнта з українцем Володимиром Кличком поєдинком за звання чемпіона світу. В даний час чемпіонським титулом WBA володіє росіянин Микола Валуєв.

Чагаєв став чемпіоном WBA в 2007 році після перемоги над Валуєвим. У 2008 році повинен був відбутися бій-реванш, проте він кілька разів зривався через травму узбецького боксера. WBA привласнила Чагаєву статус "тимчасово недіючого чемпіона", а вакантний чемпіонський титул завоював Валуєв.

30 травня 2009 року Валуєв повинен був захистити своє звання в бою з Чагаєвим, але поєдинок зірвався через хворобу узбека, у якого був виявлений гепатит B. WBA зберегла за Валуєвим його титул, а Чагаєва залишила в статусі "тимчасово недіючого чемпіона". При цьому повідомлялося, що статус Чагаєва може бути переглянутий.

Після цього Чагаєв домовився про бій з Володимиром Кличком, який володіє титулами чемпіона світу WBO (Всесвітня боксерська організація) і IBF (Міжнародна боксерська федерація). Поєдинок Чагаєв - Кличко відбудеться 20 червня в Німеччині.

За словами Коля, WBA вирішить, чи рахувати поєдинок Чагаєв - Кличко титульним, в середу, 17 червня.

За матеріалами Лента, Boxingscene.com.

Зараз ви читаєте новину «Кличко і Чагаєв боксуватимуть за пояс Валуєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі