субота, 27 жовтня 2012 06:53

Італійські ЗМІ закликають бойкотувати Олімпіаду в Росії

Італійські ЗМІ закликають бойкотувати Олімпіаду в Росії
Фото: AP/SIPA

Після проведення Олімпіади-2008 тоталітарним китайським режимом МОК знову скомпрометував себе, віддавши Ігри 2014 року режиму Володимира Путіна, який не дотримується права людини і демократичних свобод, пише спортивний журналіст Фаб'єн Ольє в Le Nouvel Observateur.

Одна тільки блискавична війна Росії проти Грузії, що почалася під час відкриття Олімпіади в Пекіні, мала стати причиною для відміни проведення Ігор у Сочі, стверджує автор статті Фаб'єн Ольє.

"МОК вирішив закрити очі на безчинства і провокації колишнього підполковника КДБ, ностальгує за радянською вертикалі влади", - йдеться у публікації.

У Росії надзвичайна жорстокість путінських методів для контролю над громадською думкою та боротьби з опозицією виражається в політичних процесах, укладенні критиків, порушення фундаментальних свобод. Загрозлива деградація прав і свобод стосується також виборів, які регулярно супроводжуються серйозними порушеннями, пише автор.

Здатність Путіна створювати неприємності також проявилася в Сирії. "Путін за допомогою Ху Цзіньтао підтримує катувальника і вбивцю свого народу", - йдеться в статті про Башара Асада. Путін відкрито демонструє, що входить в клан диктаторів, які топлять свої народи в крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче бути єдиним олігархом, як Лукашенко і Путін - Портников

"Ми закликаємо демократичні організації, Національну асамблею, французький уряд і парламентські фракції в Раді Європи зажадати скасування проведення путінською Росією Олімпійських ігор в Сочі на користь країни, що дотримується принципыв Загальної декларації прав людини та демократичних цінностей", - укладає Фаб'єн Ольє.

Зараз ви читаєте новину «Італійські ЗМІ закликають бойкотувати Олімпіаду в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі