субота, 18 грудня 2010 16:39

Ігор Бєланов став головним спортсменом Одеси

Ігор Бєланов став головним спортсменом Одеси

Як повідомляє офіційний сайт міста Одеса, розпорядженням Одеського міського голови № 1656/К-01р від 15.12.2010г. Бєланов Ігор Іванович призначений виконуючим обов'язки начальника управління з фізичної культури і спорту Одеської міської ради з 16 грудня 2010 року.

"Свій досвід, свої сили я хочу віддати рідному місту", - так говорив Бєланов в одному зі своїх недавніх інтерв'ю.

Ігор Бєланов - відомий український і радянський футболіст. Виступав за одеський "Чорноморець", але по-справжньому його талант розкрився у київському "Динамо", куди він перейшов в 1985 році. За столичний клуб форвард зіграв 121 матч, забивши при цьому 39 м'ячів.

Ігор Бєланов поряд із ще двома представниками України - Олегом Блохіним і Андрієм Шевченком - є володарем "Золотого м'яча" найкращого футболіста Європи. Цього звання він був удостоєний в 1986 році за результатами гри на Чемпіонаті світу в Мексиці. Найкращим для Бєланова став поєдинок СРСР-Бельгія в 1/8 фіналу. Команда Валерія Лобановського поступилася 3:4 і вилетіла з турніру, але три голи Бєланова у зустрічі зумовили його перемогу в референдумі щотижневика "Франс футбол".

За матеріалами "Одесса-спорт", Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ігор Бєланов став головним спортсменом Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі