понеділок, 27 вересня 2010 13:56

Бєланову подарували орден і динамівську футболку

Бєланову подарували орден і динамівську футболку
У понеділок, 27 вересня, у прес-центрі стадіону "Динамо" вшановували колишнього форварда команди Ігоря Бєланова. 25 вересня володареві "Золотого м"яча – 1986" виповнилося 50 років.

Привітати ювіляра прийшли колишні гравці "Динамо" – Андрій Баль, Павло Яковенко, Олександр Заваров, Віктор Чанов, Олег Блохін, Олексій Михайличенко, Леонід Буряк. Серед функціонерів присутній міністр спорту Равіль Сафіуллін. На столі стоїть копія "Золотого м"яча".

Присутнім демонструють 15-хвилинний фільм з найяскравішими фрагментами гри ювіляра.

"Якщо людина вважає, що у футболі вона досягла всього, для гри вона буде втрачена", - за цих слів Бєланова після вручення йому "Золотого м"яча" Андрій Баль посміхається.

Бєланов входить до зали під оплески. Одягнений у темний піджак та сорочку без краватки.
Сафіуллін нагороджує Бєланова орденом "За заслуги II ступеня". Відповідний наказ підписав президент Віктор Янукович.

На сцену виходять Олег Блохін та Леонід Буряк.

"Пишаюсь, що вніс частку в його динамівську кар"єру", - зізнається Леонід Йосипович. Саме він порекомендував свого земляка, одесита Бєланова, тодішньому тренеру "Динамо" Валерію Лобановському.

Буряк та Блохін вручають ювіляру динамівську футболку під номером "50".

"Не дуже хотів святкувати: цього року пішла з життя мама. Але друзі нагадали, що я собі не належу", - говорить Бєланов.

Ввечері святкування буде у одному з київських ресторанів. За одним столом зберуться Олег Блохін, Ігор Бєланов та Андрій Шевченко, троє українських футболістів, володарів "Золотого м"яча".

Найкращим для Бєланова став поєдинок СРСР-Бельгія у 1/8 фіналу Кубку світу-1986. Команда Валерія Лобановського поступилася 3:4 і вилетіла з турніру, але три голи Бєланова у зустрічі зумовили його перемогу у референдумі тижневика "Франс футбол" на звання найсильнішого європейського футболіста року.

Нині Бєланов займається бізнесом. Якийсь час утримував швейцарський клуб "Віль", який здобув Кубок країни. Балотується у депутати Одеської міської ради.
Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Бєланову подарували орден і динамівську футболку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі