четвер, 08 серпня 2024 08:22

Хижняк емоційно відреагував на перемогу у фіналі Олімпійських ігор

Хижняк емоційно відреагував на перемогу у фіналі Олімпійських ігор
Український боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном з боксу. Фото: Facebook.com/olympicua

Олімпійський чемпіон Олександр Хижняк емоційно відреагував на перемогу у фіналі Олімпіади.

"Полтавський танк" поділився враженнями від перемоги у фіналі Олімпійських ігор-2024, передає "Суспільне".

"Медаль, заради якої я жив до цих Олімпійських ігор. Дякую Богу за те, що я олімпійський чемпіон. Безмежна вдячність нашим військовим за те, що ціною власного життя захищають мир та спокій в моїй країні. Хотів би подякувати своєму батькові, що допоміг дійти до цієї золотої медалі. Це наша спільна нагорода. Вдячний своїй дружині, яка вірила в мене і ні на секунду не сумнівалася, що в нас все вийде. Дякую своїй родині, своєму місту, українцям та всьому світу, що мене підтримував", - сказав Хижняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українку дискваліфікували на Олімпіаді

Шлях Олександра до золота в Парижі був особливим. Три роки тому він був у кроці від перемоги в Токіо. У фіналі за очками перемагав бразильця Еберта Консейсана, але той його нокаутував.

Хижняк став четвертим українським боксером, який виграв Олімпійські ігри. Він здійснив мрію всього життя, перемігши чинного чемпіона світу Нурбека Оралбая.

Український боксер Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном з боксу. У фінальному бою українець переміг представника Казахстану Нурбека Оралбая.

Україна здобула третє золото на Олімпіаді-2024. 3 серпня збірна країни виграла золото жіночих командних змагань з фехтування на шаблі.

4 серпня Ярослава Магучіх принесла Україні золоту медаль у стрибках у висоту.

Україна здобула другу медаль на Олімпійських іграх у Парижі 1 серпня. Сергій Куліш виборов срібну нагороду в стрільбі з гвинтівки. Українець виступав у фіналі змагань зі стрільби з гвинтівки на 50 м з трьох положень.

Першу медаль для України здобула фехтувальниця Ольга Харлан.

Зараз ви читаєте новину «Хижняк емоційно відреагував на перемогу у фіналі Олімпійських ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі