пʼятниця, 09 вересня 2011 10:12

Григорій Суркіс сподівається, що у Блохіна міцні нерви

Григорій Суркіс сподівається, що у Блохіна міцні нерви

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс не вважає невдачі в останніх товариських матчах підставою для відставки головного тренера національної збірної України Олега Блохіна. Про це він сказав в інтерв'ю журналістам, йдеться в повідомленні ЛігаБізнесІнформ.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, Суркіс зазначив: "У даній ситуації я не бачу жодних обставин, які могли б призвести до того, щоб Блохін міг би залишити свій пост. Ну, хіба що якщо він сам цього захоче".

Однак Суркіс не допускає, що Блохін піде зі збірної.

"Я не думаю, що Олег Володимирович - людина не з міцними нервами, людина, яка у футболі бачила всяке як гравець і як тренер, відбулася вже і за віком, і за своєю кваліфікацією, життєвою мудрістю. Я сподіваюся, що він як психолог, наставник впорається не тільки зі своєю нервовою системою, яка, безумовно, розхитана у зв'язку з цими невдачами, зуміє взяти себе в руки, і зі своїми помічниками створити команду, якій по силі буде крок за кроком виконувати завдання, пов'язане з тим, щоб якомога далі просунутися по сітці до фінального матчу чемпіонату Європи. Я в це вірю", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У деяких є задатки, але це не рівень збірної" - Блохін

Президент ФФУ нагадав, як у 2003 році Блохін вперше очолив збірну Україну і заявив, не знаючи ще своїх суперників по відбірковому турніру чемпіонату світу 2006 року, що він відразу виведе команду з першого місця в групі на світову першість.

"При цьому він не виграв жодного товариського матчу, якщо я правильно пам'ятаю. Всі вважали, що з дня на день під Блохіним захитається крісло і він буде знятий, проте у мене і у членів виконкому виявилися міцні нерви, хоча вони і були натягнуті як сталеві канати, і ви знаєте, що Блохін феєрично провів свою команду через горнило кваліфікаційних матчів, а потім зробив її однією з найсильніших команд, потрапивши у вісімку на чемпіонаті світу в Німеччині", - зазначив Суркіс.

Керівник національної футбольної асоціації розуміє, що подібні паралелі можуть не збігатися з дійсністю.

"Але, можливо, над тренерським штабом, над самою командою, Блохіним існує якась така аура не перемагати у товариських матчах, і додавати в матчах офіційних", - припускає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іноземець зібрав валізи і поїхав, а мені соромно буде вийти на вулицю" - Блохін

Суркіс сподівається, що в українському футболі є талановиті молоді футболісти і досвідчені гравці, які зможуть порадувати своїх уболівальників на Євро-2012.

Нагадаємо, національна збірна України з футболу 6 вересня програла четвертий товариський матч поспіль в рамках підготовки до домашнього чемпіонату Європи 2012 року - в Празі команді Чехії з рахунком 0:4.

2 вересня збірна Україна програла в Харкові з рахунком 2:3 Уругваю. 10 серпня в Харкові українці програли з рахунком 0:1 збірній Швеції.

На початку червня цього року Україна крупно програла в Донецьку Франції (1:4), а перед цим у Києві обіграла Узбекистан (2:0).

Зараз ви читаєте новину «Григорій Суркіс сподівається, що у Блохіна міцні нерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі