четвер, 13 грудня 2012 09:09

"Фламенго" оскаржує рекорд Мессі: Зіко забив більше

"Фламенго" оскаржує рекорд Мессі: Зіко забив більше
Мессі забив 88 голів за 2012-й рік ФОТО: Reuters

"Фламенго" оскаржить рекорд нападника "Барселони" Ліонеля Мессі, який нещодавно перевершив екс-гравця "Баварії" Герда Мюллера за кількістю голів за рік.

Бразильський клуб заявив, що рекорд насправді належить легендарному форвардові Зіко, який, за їхніми підрахунками забив 89 м'ячів в 81 матчі в 1979 році. "Фламенго" планує звернутися до ФІФА, щоб досягнення Зіко було визнано.

За даними істориків бразильського клубу, Зіко забив 81 гол за "Фламенго", 7 - за збірну Бразилії і 1 - за збірну світу в матчі проти Аргентини. При цьому гравець пропустив два місяці через травму. "Фламенго" зіграв у 1979-му 95 матчів, Зіко - 81.

Нагадаємо, що за версією ФІФА рекорд належить Мессі. Вчора аргентинець двічі відзначився у кубковій грі проти "Кордоби" і довів рахунок своїх голів у 2012 році до 88.

Відомо також, що Федерація футболу Замбії хоче довести, що більше всіх голів за рік забив замбієць Годфрі Читалу - 107 голів у 1972 році.

Зараз ви читаєте новину «"Фламенго" оскаржує рекорд Мессі: Зіко забив більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі