вівторок, 18 серпня 2009 09:07

Євробаскет. Збірна України здобула перемогу над Естонією

Євробаскет. Збірна України здобула перемогу над Естонією

Збірна України здобула надзвичайно важливу виїзну перемогу в рамках турніру за право залишитися в Дивізіоні А, обігравши в овертаймі Естонію з рахунком 75:72.

Гра складалася для українців непросто, незважаючи на те, що Олексій Печеров вже в першій чверті відзначився п"ятнадцятьма очками, додавши до них ще чотири за підсумками наступного ігрового відрізку. Як і в домашньому поєдинку з угорцями, Олексію на майданчику вдавалося практично все – й ефектні данки, й важливі триочкові кидки. Однак налагодити командну гру в нападі підопічним Валентина Мельничука виявилося складніше, ніж організувати оборону. Відчувалася й відсутність Сергія Ліщука та Олега Салтовця. Як наслідок, і першу, й другу десятихвилинку гості закінчили всього лише з двоочковою перевагою – 35:37 на користь України перед великою перервою.

На початку третьої чверті українцям вдався ривок +7, проте господарі, активно підтримувані трибунами, до кінця ігрового відрізку зрівняли рахунок (52:52). Нервова заключна десятихвилинка, під кінець якої естонці випереджали нашу збірну на чотири пункти, на щастя для України, завершилася внічию – Олександр Кольченко вправно реалізував штрафні, а потім ще й зняв м"яча з кошика після кидка суперника, перевівши, таким чином, гру в овер-тайм.

Не менш напруженими видалися заключні хвилини матчу. За рахунку 71:72 на користь Естонії Максим Вільховецький з лінії штрафних вивів нашу команду вперед. Одразу ж Олексій Печеров був першим на підбиранні, а Олександр Кольченко спровокував суперника на фол, однак з першої спроби промазав, змусивши похвилюватися і вболівальників, і тренерський штаб збірної України. Після кидка господарів за п"ять секунд до фінальної сирени м"яч забився в кільці, але вилетів у трисекундну, де на нього вже чекав Печеров. А далі – фол на Олексієві, який забиває перший штрафний і "маже" другий. Невдала спроба кидка естонцями і фінальна сирена, яка означає перемогу підопічних Валентина Мельничука.

В іншому матчі групи "С" Угорщина обіграла Чехію з рахунком 70:55.

Турнір

Зараз ви читаєте новину «Євробаскет. Збірна України здобула перемогу над Естонією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі