неділя, 15 березня 2009 11:54

Дзюдоїст Роман Гонтюк підкорив Нью-Йорк

Дзюдоїст Роман Гонтюк підкорив Нью-Йорк

Срібний та бронзовий призер олімпійських ігор, дзюдоїст з Прикарпаття Роман Гонтюк виборов золото на турнірі "New York Open Championship", який завершився у Нью-Йорку...

Роман Гонтюк вперше виступав у новій ваговій категорії до 90 кг і у фінальному поєдинку переміг японця Казуму Катабучі. Третє місце посів британець Джонатан Переі, який розділив "бронзу" з американцем Гаррі Сент-Ложером.

Щодо найближчих планів Гонтюка, то наш земляк планує пропустити чемпіонат Європи в Тбілісі, а першим офіційним турніром для Гонтюка буде турнір з серії Гран-Прі в Москві в травні місяці.

Довідка liga.net

Місце народження, освіта. Народився в Надвірній Івано-Франківської області. Закінчив Тернопільську академію народного господарства.

Загальні відомості. Вагова категорія - 81 кг Зріст - 180 см.

Виступає за спортивні організації "Динамо", "Україна" (Івано-Франківська область, Київ). Лейтенант Служби безпеки України.

Тренер - Євген Боднарук.

Регалії. Заслужений майстер спорту України.

Срібний призер XXVIII Олімпійських ігор в Афінах (2004).

Бронзовий призер Чемпіонату світу - 2005.

Бронзовий призер XXIX Олімпійських ігор в Пекіні (2008). У сутичці за третє місце в своїй ваговій категорії українець переміг представника Монголії Намху Дамдісурена з рахунком 110:100. Медаль Гонтюка стала першою нагородою збірної України на Олімпіаді-2008.

За матеріалами turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Дзюдоїст Роман Гонтюк підкорив Нью-Йорк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі