пʼятниця, 03 жовтня 2008 18:07

Віктор Павлік проспав екскурсію на Китайську стіну
5

Співаки Наталія Валевська (ліворуч) та Віктор Павлік підтримували наших олімпійців у Китаї
Фото: фото: Наталія ЧУБЕНКО
Китайський хлопчик стежить за змаганнями стрибунів у воду 11 серпня 2008 року
На фото, виставлених у столичному Палаці спорту: Українська легкоатлетка Людмила Блонська приземляється в ямі з піском після стрибка 19 серпня 2008 року
Бразильський важкоатлет Веллісон Сільва упав на поміст під 162-кілограмовою штангою 11 серпня 2008 року
Дівчата для супроводу олімпійців у Пекіні тренувалися два роки. Одна з них втрачає рівновагу під час заняття 25 жовтня 2007 року

30 вересня в столичному Палаці спорту відкрили фотовиставку "Ігри-2008. Смак наших перемог". На ній представили 160 світлин спортсменів на Олімпіаді в Пекіні.

На відкриття прийшли політики, спортсмени та їхні друзі. Гостей пригощали соками, шампанським і фруктами.

— Справжня олімпійська дієта, — каже жінка, беручи в офіціанта шпажку із фруктами. Кладе назад на тацю, коли бачить 24-річного дзюдоїста Романа Гонтюка, який здобув у Пекіні бронзову медаль. Просить сфотографуватися.

— Ще не бачив, які знімки зі мною відібрали для виставки, — говорить Роман. — Наприкінці бою я так сильно притис до землі свого суперника, що відчув, як його тіло м"якне. Людина помирала, і лиш коли судді це побачили, наказали припинити поєдинок. Потім переможений розповідав, що чув голос, який сказав, що йому рано йти на той світ. У цей момент зупинили бій.

За перемогу столична мерія дала Романові однокімнатну квартиру в Києві на вул. Шепелєва. А компанія "Нафтохімік Прикарпаття" із його рідного міста Надвірної на Івано-Франківщині виділила 50 тис. грн за прославлення Прикарпаття.

— Першим із перемогою мене привітав Віктор Ющенко. Потім почали дзвонити люди із Надвірної. Багатьох я і згадати не міг. Наш мер хоче зробити мене почесним громадянином міста.

Частина зали, в якій виставлено фотографії, відділена червоною стрічкою.  Туди доки нікого не пускають.

На двох екранах транслюють церемонію відкриття такої ж московської виставки, на іншому — мінської. Усе відбувається одночасно. Техніки намагаються налаштувати телеміст між столицями. Ведуча запрошує виступити заступника голови Верховної Ради Миколу Томенка, 43 роки.

— Спорт — це єдине, що нині формує позитивний імідж України у світі, — починає він.

На сцену виходить заступник мера Києва Віталій Журавський, 53 років.

— А цей чемпіон, із літерболу, якого тут примазався? — лунає в залі.

З"являється зв"язок із Москвою та Мінськом. Чути погано.

— Доброго вечора, друзі! — звертається Томенко українською до білорусів та росіян. — Телезв"язок був поганим, тепер налагодився. У нас із вашими країнами такі ж відносини: спочатку довго не чуємо одне одного, але врешті знаходимо спільну мову.

Урядовці перерізають червону стрічку та йдуть дивитися фотографії.

Приходить 42-річний співак Віктор Павлік, одягнений у жовто-блакитний спортивний костюм. Він їздив у Пекін підтримувати спортсменів.

— Уболівав за гімнасток, — розповідає співак.

— Такі малюсенькі, а як важко працюють. Злякався, коли побачив скривавлені руки однієї спортсменки. На долонях були страшенні мозолі, деякі роздерті до м"яса.

Каже, що в Пекіні з Борисом Барським із "Маски-шоу" пив китайське пиво.

— У них там є лише одна марка китайського пива, все інше — закордонне, — сміється. — Зате багато пельменів — із грибами, вишнями, картоплею. Дзвонить мені якось ввечері знайомий, артист із Прикарпаття, і питає, як китайською сказати "пельмені". Він саме стояв у черзі в кафе. За хвилину передзвонює і каже: у них тут їх десять видів, питають, які я хочу. Як перекласти "зі свининою?". Я не знав. Запропонував похрюкати. Офіціантка його зрозуміла. А ще нашу делегацію возили на екскурсію на Китайську стіну. Я єдиний не поїхав, бо не зміг прокинутися о четвертій ранку.

Виставка триватиме до 6 жовтня, із 10.00 до 18.00. Вхід вільний. Відтак її повезуть до Львова, Дніпропетровська, Харкова, Донецька, Одеси, Сімферополя.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Павлік проспав екскурсію на Китайську стіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі