четвер, 24 вересня 2009 10:23

Двоє українських футболістів попалися на допінгу

Двоє українських футболістів попалися на допінгу

"Відзначилися" півзахисник київського "Арсеналу" Олександр Данилов і захисник "Закарпаття" Антон Шендрик, повідомляє "Газета по-киевски".

Проби на допінг у цих футболістів були узяті в серпні, і вони дали позитивний результат.

Представник медкомітета ФФУ В"ячеслав Попов прокоментував цю ситуацію: "Лікар "Арсеналу" Леонід Миронов був дискваліфікований на дев"ять місяців за неприпустиму халатність. У Данилова був утиск корінця шийного відділу, і з метою прискорення лікування йому ввели препарат - дексометазон. Якби під час взяття проби Миронов вказав ці дані, то проблем би не виникло. Але він забув це зробити, за що і буде покараний. Футболістові було зроблено зауваження, як і керівництву клубу, за непрофесіоналізм в питаннях допінг-профілактики. За інших обставин ми могли дискваліфікувати його на два роки".

У Шендрика трохи інша історія, говорить Попов: "У нього був закладений ніс. Він пішов до ЛОРа, той виписав йому спрей, який заборонений для спортсменів згідно списку Всесвітнього антидопінгового агенства. Згідно контрактним зобов"язанням, Шендрик повинен повідомляти клубних медиків про всі препарати, які він приймає. Про спрей він промовчав - ось і результат. Його на місяць відлучили від ігор чемпіонату, а лікарів ужгородського клубу оштрафували".

Це вже не перший подібний випадок. За власну неуважність на два місяці був дискваліфікований гравець "Металіста" Валентин Слюсар.

Football.ua.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українських футболістів попалися на допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі