пʼятниця, 26 червня 2009 13:39

Гравця "Металіста" дискваліфікували через допінг

Гравця "Металіста" дискваліфікували через допінг

У допiнг-пробi гравця харкiвського "Металiста" Валентина Слюсара, яку зробили ще 13 травня пiсля пiвфiнального матчу на Кубок України проти полтавської "Ворскли", виявили заборонений препарат. Контрольно-дисциплiнарний комiтет ФФУ прийняв рiшення дисвалiфiкувати футболiста. Про деталi цього конфлiкту розповiв керiвник медичного комiтету ФФУ В"ячеслав Попов.

В"ячеславе Дмитровичу, що ж трапилось з Валентином Слюсарем?

У його допiнг-пробi "А" виявили препарат, який є забороненим. Зрозумiло, що КДК не мiг залишити осторонь позитивну пробу i дисквалiфiкував футболiста на два мiсяцi, а сам клуб оштрафував на солiдну суму—10 тисяч доларiв.

Ви вже з"ясували, як цей препарат потрапив в органiзм футболiста i чому така нетривала дисквалiфiкацiя?

Вiн використовував просто смiшний препарат, який вживають для зниження зайвої ваги. Його дружина його приймала i Валентин також вирiшив спробувати. На цьому й погорiв. Тому я вкотре, через ваше видання, молю футболiстiв—без вiдома клубного лiкаря, без медикiв збiрної не вживайте жоден медичний препарат! Це призводить до плачевних результатiв.

Тепер щодо термiну дисквалiфiкацiї. Футболiсту пощастило, що цей препарат виявився у системi зниження ваги i вiн не пiдiймає працездатнiсть органiзму. Через це таке мале покарання. Найприємнiше у данiй справi те, що Валентин сам у всьому зiзнався, вiн вiдмовився вiд проби "Б", вiн пiшов назустрiч i клубним лiкарям i нам у медичному комiтетi ФФУ. Грамотно написав пояснювальну записку i не чинив жодних перешкод. Тому КДК прийняла таке поблажливе рiшення.

Валентин молодець, адже це препарат вiн приймав аби покращити свої фiзичнi кондицiї. Тобто вiн це робив для своєї користi i користi команди, але не знав, чим вiн нашпигований.

Коли вiн зможе повернутися на футбольне поле?

Своє рiшення КДК прийняв 25 червня. Тож на поле футболiст зможе повернутися не ранiше 25 серпня цього року.

Turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Гравця "Металіста" дискваліфікували через допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі