вівторок, 22 грудня 2015 15:18

Другий тур Євро 2016 Україна гратиме на арені за 450 млн. євро

Другий тур Євро 2016 Україна гратиме на арені за 450 млн. євро

Третє за розміром місто Франції Ліон 32 роки вже приймав півфінал футбольного Євро. Але для вітчизняних уболівальників Ліон залишиться в пам'яті перш за все перемогою київських динамівців у фіналі Кубка кубків 1986-го над "Атлетико" Мадрид на полі стадіону "Жерлан".

Легендарна арена 5 грудня цього року востаннє приймала футбольний поєдинок. Місцевий "Олімпік" з 9 січня 2016-го гратиме на новій арені за 450 млн. євро "Стад де Люмьєр".

"Жерлан" залишать для матчів із регбі.

16 червня, в 2-му турі групового турніру Євро 2016 збірна України на "Стад де Люмьєр" зустрінеться з Північною Ірландією.

Будівництво арени за 10 км. на схід від центру Ліона почалося в серпні 2013-го.

- Мета - побудувати багатофункціональний комплекс, що буде приймати різні заходи 365 днів на рік. Необхідно, аби він служив і людям і бізнесу, - заявив президент ліонського "Олімпіку" Жан-Мішель Олас.

На площі в 50 га. в передмісті Ліона крім стадіону звели нову тренувальну базу 7-ми разових чемпіонів Франції, два готелі на 150 місць кожен, торгово-розважальний комплекс, спортивну клініку, офісні будівлі. Власники "Олімпіка" збираються використовувати прибуток від цих споруд для наповнення бюджету клубу, адже через погіршення результатів ліонців у команди значно знизилися контракти на продаж телевізійних прав.

Кожне глядацьке місце "Стад де Люмьєр" матиме доступ до Wi-Fi. Стадіон має додаткових 6 тисяч місць для VIP гостей, 350 місць обладнаних глядацьких місць для інвалідів. Арена обладнана системою збору дощової води, яку будуть використовувати для поливу газону.

Назва арени перекладається як "Стадион Світла". З однією з історичних легенд перша назва міста Ліон - Лугдун. Луг це бог сонця, світла, плодючості в кельтській міфології. З середини XVII ст. в Ліоні проводиться кількаденний "Фестиваль Світла". На початку грудня місто прикрашають безліч вогнів на честь закінчення епідемії чуми.

На Євро 2016 в Ліоні заплановано 6 матчів. Чотири групового етапу, гру 1/8 фіналу та півфінал. В 2019-му році на "Стад де Люмьєр" пройде фінал жіночого Кубку світу з футболу.

Зараз ви читаєте новину «Другий тур Євро 2016 Україна гратиме на арені за 450 млн. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі