середа, 04 травня 2022 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Далі - честь збірної. "Динамо" обіграло "Базель" у благодійній зустрічі
4

У середу, 4 травня, "Динамо" провело шостий благодійний матч від початку війни в Україні. "Біло-синіх" приймав швейцарський "Базель".

На старті матчу команди обмінялися небезпечними ударами. Владислав Ванат зовсім трішки не влучив ударом головою у дальній кут. У відповідь господарі завдали неточного удару з далекої відстані.

На 14-й хвилині "динамівці" загралися в атаці та пропустили швидку контратаку. Даріан Малес втік від захисників. Олександр Сирота не став фолити, адже розумів, що може отримати червону картку. Киян врятував Георгій Бущан.

"Динамо" також відповіло гостро. Віталій Буяльський навісив на голову Миколі Шапаренку. Півзахисник пробив, однак м'яч пролетів поруч зі стійкою. "Базель" відповів ще одним моментом Малеса. Цього разу гравець не влучив у площину воріт після прострілу з правого флангу.

На 23-й хвилині кияни відкрили рахунок. Господарі провалилися у захисті. Ванат увійшов до штрафного майданчика та пробив. Воротар перевів м'яч у стійку. А першим на добиванні опинився Олександр Караваєв - 1:0.

Уже за кілька хвилин Караваєв міг оформити дубль. "Базель" врятував голкіпер, котрий відбив удар Олександра з непоганої позиції.

Наприкінці тайму Бущан знову показав свою майстерність. Георгій витягнув м'яч із нижнього кута чи то після удару футболіста "Базеля", чи то після випадкої обрізки свого ж партнера по команді.

І все ж "Базель" відігрався до свистка на перерву. Пайтім Касамі прострілив майже з нульового кута, а Адам Салаї проштовхнув м'яч повз Бущана - 1:1. Господарі створили ще кілька моментів, проте вдало відіграв воротар "Динамо".

Футболісти "Динамо" та "Базеля" перед благодійним матчем
Фото: скріншот з відео
Футболісти "Динамо" перед благодійним матчем із "Базелем"
Футболісти "Динамо" перед благодійним матчем із "Базелем"
Футболісти "Динамо" та "Базеля" перед благодійним матчем

У перерві Мірча Луческу традиційно зробив кілька замін. Можливо, саме це призвело до того, що на початку другого тайму кияни втратили Дана Ндоє. Швейцарець пробив головою - поруч зі стійкою.

На 61-й хвилині "динамівці" пропустили вдруге. Ваутер Бюрґер наважився на удар здалеку, а Себастьяно Еспозіто підставив ногу. Саме від італійця м'яч влетів у сітку воріт, дезорієнтувавши Бущана.

У другій половині зустрічі у "Динамо" було не так багато нагод для взяття воріт. Можна пригадати удар Олександра Андрієвського зі штрафного над воротами. Та все ж півзахисник "біло-синіх" забив. Андрієвський скористався передачею Дениса Антюха та пробив у дальній кут - 2:2.

А на 81-й хвилині українська команда вдруге вийшла вперед. Володимир Шепелєв прострілив справа з майже нульового кута, воротар пропустив м'яч поміж руками, а Денис Попов корпусом переправив "круглого" в сітку воріт - 3:2.

Після цієї перемоги частина футболістів "Динамо" вирушає до національної збірної для підготовки до поєдинку відбору ЧС-2022 із Шотландією.

Зараз ви читаєте новину «Далі - честь збірної. "Динамо" обіграло "Базель" у благодійній зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі