пʼятниця, 19 липня 2013 15:00

"Брати Клички і Тайсон були моїми кумирами" - Макс Бурсак

Український боксер Макс Бурсак нещодавно у Монако захистив титул чемпіона Європи у середній вазі, здолавши по очках британця Принца Аррона.

Після бою Бурсак поділився з Gazeta.ua своїми враженнями від Монте-Карло, розповів про співпрацю з братами Кличками, а також про плани у профі-боксі.

Автор: Фото: Анатолій БАБАК
 

Які враження від поєдинку в Монако? Наскільки відрізняється тамтешня атмосфера від України? Де краще боксувати?

Атмосфера у Монако чудова. Монте-Карло вразило. Мені не звикати боксувати у Франції. Що стосується конкретно цього бою, то все пішло не зовсім так, як було заплановано. Причини ми з тренером звісно проаналізуємо і не будемо більше ніколи повторювати. Щодо відмінностей атмосфери – в Україні більше вболівальників, звісно. Атмосфера там дуже приємна, але вдома боксувати завжди краще, оскільки підтримка завжди більша.

Ви заявили, що восени готуєтеся знову вийти на ринг. Чи не буде це, можливо, вже бій за титул чемпіона світу? Як варіант, із Геннадієм Головкіним або ще кимось?

Усе можливо. Я планую вийти в ринг наприкінці вересня. І це буде точно бій за звання чемпіона Європи, черговий захист. Є ймовірність того, що я буду боксувати за статус чемпіона світу наприкінці року. Або з Головкіним, або з якимось іншим боксером - подивимось. Зараз це все поки що тільки на стадії переговорів.

Як вам співпраця з К2 Promotions? Чи були пропозиції від інших промоутерських компаній, можливо з Німеччини чи США?

Звичайно, пропозиції були. Але я – боксер "К2 Promotions", у мене не лише контрактні зобов'язання перед цією командою. У першу чергу, нас зв'язують дружні відносини зі всіма, мене все влаштовує і ми, як одна сім'я. Тому про жодні інші варіанти мова йти не може. Я - боксер "К2" і буду боксувати за свою промоутерську компанію.

Автор: Фото: Анатолій БАБАК
 

Із ким хотіли б зустрітися на рингу?

У ринзі я хотів би зустрітися лише з чемпіонами світу. Для мене не мають значення імена, головне - завоювати титул чемпіона світу. Тобто той, хто володіє цим титулом, із тим би я і хотів зустрітися.

Хто є вашим кумиром у боксі? На кого рівнялися чи рівняєтеся за стилем та манерою дій на рингу?

Кумирів як таких немає. А рівнятися... були колись у свій час. Брати Клички були кумирами, Тайсон, Рой Джонс, Оскар Де Ла Хоя... Мені подобались усі ці спортсмени і я хотів бути чимось схожим на них. Зараз уже, звичайно, кумирів немає. У мене свій стиль, і рівняюся лише на нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурсак захистив титул чемпіона Європи на очах Суркісів і князя Монако

Чи не було у вас у школі чи ВНЗ певних прізвиськ (кличок), пов'язаних, скажімо, з вашим прізвищем? Якщо так, то як ви на них реагували? Можливо, це й спричинило вашу зацікавленість боксом?

У ВНЗ не було точно... А в школі були, але не з прізвищем пов'язані. Та захоплення боксом виникло не через це, а через те, що енергії було надзвичайно багато і її необхідно було спрямувати у потрібне русло. Щоб не обрати хибний шлях – я займався боксом.

Зі скількох років займаєтесь боксом?

Із 12-ти років займаюсь. Просто завжди подобалося. Захоплювався боями Тайсона та Кличків. Вони мене надихали і було бажання самому спробувати. Так усе і почалося.

Чи схвалюють рідні ваше заняття? Це для вас хобі, чи більше спосіб заробітку?

Бокс – це хобі для мене, у першу чергу. Щодо схвалення з боку рідних... Я - доросла людина, і в нас якось не прийнято питати дозволу. Але, звичайно, я розумію, що мама та рідні дуже хвилюються за мене під час боїв. Але я тренуюся дуже інтенсивно, щоб вдосконалити свою майстерність. Я думаю, вони пишаються мною.

Автор: Фото: Анатолій БАБАК
 

Чи допомагають вам брати Клички якимось чином просуватися у профі-боксі? Як часто з ними бачитесь, які з ними відносини?

Брати дуже мені допомагають. Бачимося, можливо, не так часто. Ось із Віталієм останній раз летіли разом у Монако. Вони дуже допомагають мені порадами та загалом багато у чому. Ми – одна команда. Усе добре у цьому плані на сьогодні. Мені нема на що жалітися. Я йду до своєї мети і поки що у нас усе виходить.

Яка ваша найвища мета, мрія у професійному ринзі? Чого хочете досягти найбільше?

Є бажання боксувати якомога довше, отримувати задоволення від улюбленого виду спорту. І, звичайно, стати чемпіоном світу, навіть абсолютним чемпіоном. Завоювати цей титул, демонструвати вражаючий, гарний бокс, котрий буде приносити людям задоволення.

Зараз ви читаєте новину «"Брати Клички і Тайсон були моїми кумирами" - Макс Бурсак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі