понеділок, 19 вересня 2011 16:59

"Без молоді не збережемо команду" - тренер "донора" збірної України з регбі

 

19-го вересня у грецькому місті Солоніки стартує груповий етап чемпіонату Європи серед двадцятирічних з регбі-15. Збірна України побореться за участь у фіналі турніру з командами Греції, Угорщини і Сербії. Про її шанси говоримо з головним тренером львівської регбійної команди "Сокіл" Юрієм Грабовським.

- У цій групі, безумовно, фаворитом є збірна України. У нас найсильніші гравці. Серед суперників треба відзначити Угорщину. За останні роки в цій країні велику увагу приділяють розвитку спорту і регбі зокрема. Там стрімко зріс рівень внутрішнього регбійного чемпіонату. Збірні Греції та Сербії нижчі за класом. Не думаю, що ввійдуть у фінальну частину.

З-поміж українських команд "Сокіл" делегував найбільшу кількість гравців.

До збірної потрапило шестеро наших молодих регбістів. Ще двоє не поїхали через травми. Вони сильні, бо практично всі виходять у стартовому складі головної команди "Сокіл". Мають великий досвід виступів на високому рівні. Вважаю, що дорослий спортсмен у будь-який момент може припинити виступи, піти. Без молоді ми не збережемо команду. Ми гарно вибудували структуру розвитку регбі. Найменші діти потрапляють до обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Кращі вихованці продовжують свою спортивну кар'єру у школі "Верховина". А вже звідти ми потроху їх залучаємо до виступів у чемпіонаті України серед дорослих. Коли їдемо на тренувальні збори з головною командою, беремо з собою молодь. Кожен досвідчений гравець має під своєю опікою молодого гравця. Це допомагає їм рости.

У складі збірної нема жодного гравця лідера українського регбі — харківського "Олімпу".

- У них практично немає талановитої молоді. "Олімп", як на мене, йде хибним шляхом. Маючи фінансові можливості, вони запрошують у клуб лише досвідчених гравців. Якщо річний бюджет нашої команди не перевищує 400 тисяч гривень, то у харківської грошей у декілька разів більше. Зараз вони зібрали усіх найсильніших українських регбістів, є лідерами Чемпіонату України з регбі-15. При чому звання чемпіона України виборювали сім разів. Але гроші сьогодні є, а завтра нема. Про резерв вони не думають. В дорослому регбі з харків'янам конкурує одеський "Кредо-63". Але ця команда йде іншим шляхом – піклується про молодь. Думаю, за кілька років вони будуть першими.

Зараз ви читаєте новину «"Без молоді не збережемо команду" - тренер "донора" збірної України з регбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі