середа, 27 березня 2013 12:56

Армстронга можуть посадити на два роки за розповсюдження допінгу

Армстронга можуть посадити на два роки за розповсюдження допінгу
З Армстронга можуть зробити наркодиллера. Фото: reuters.com

Судова влада Іспанії може розпочати розслідування відносно легендарного велогонщика Ленса Армстронга в рамках допінг-скандалу, пов'язаного з ім'ям американця, повідомляє РИА Новости з посиланням на abcnews.

Армстронг був викритий у використанні заборонених препаратів за підсумками розслідування Американського антидопінгового агентства (USADA). У жовтні 2012 року Міжнародний союз велосипедистів довічно дискваліфікував американця, який до того часу вже завершив кар'єру, анулювавши результати всіх його виступів, починаючи з 1998 року.

Армстронг кілька років прожив в Жіроні на північному сході Іспанії. Під час перебування в цьому місті спортсмен користувався послугами іспанських лікарів Луїса Гарсії дель Мораль і Педро Селайї. Обидва медики фігурували в доповіді USADA.

Анонімні джерела в поліції Іспанії повідомляють про перевірку за фактом можливого порушення законодавства країни. Власне Армстронг не цікавить поліцію Іспанії як спортсмен, який приймав заборонені препарати. Він може фігурувати в розслідуванні як (в певному сенсі) наркодилер за статтями перевезення, поширення та комерціалізація заборонених препаратів. За законами Іспанії, людині, яка визнана винною у злочині такого роду, загрожує до двох років позбавлення волі і штраф до 400 тисяч євро.

АВС повідомляє, що розслідуванням займаються представники поліції Аліканте, Валенсії, Жирони і Тенеріфе.

Зараз ви читаєте новину «Армстронга можуть посадити на два роки за розповсюдження допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі