середа, 23 лютого 2022 18:20

Яремчук перейшов не у той клуб. Експерт розповів про проблеми українського нападника у "Бенфіці"

Яремчук перейшов не у той клуб. Експерт розповів про проблеми українського нападника у "Бенфіці"
Роман Яремчук є головним форвардом збірної України. Фото: ФК "Бенфіка"

Форвард збірної України 26-річний Роман Яремчук не може похвалися успішною грою за "Бенфіку". В активі українського нападника шість голів у чемпіонаті Португалії та один забитий м'яч у Лізі чемпіонів. Роман не може похвалитися не тільки результативністю, але і стабільним місцем у складі команди. Викладаючи €17 млн, боси португальського гранда точно хотіли бачити більшу віддачу.

Спеціально для Gazeta.ua журналіст Ua-football.com Леон Вургафт оцінив виступи Яремчука у Португалії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новий Довбик" - скаут про форварда "Аталанти", який хоче грати за збірну України

"Яремчук мав залишати "Гент", виходити на новий рівень. Перехід не до ліги топ-5, до легшої, де достатньо прохідних матчів, в яких легше забивати, - теж логічний вибір. А ось з "Бенфікою", здається, він справді помилився. Президент клубу Луїш Вієйра був звинувачений в економічних злочинах та втратив свою посаду. Наставник команди Жорже Жезус був відправлений у відставку через незадовільні результати та недовіру. Економічні проблеми клубу та великі очікування вболівальників. У такій атмосфері працювати важко кожному футболісту.

Тепер складається враження, що команда просто дограє сезон з тимчасовим тренером, і влітку очікується кадрова революція.

Хоча й із самого Яремчука не слід знімати провину. Він прийшов за сприятливих обставин, коли конкуренти були травмовані, його зустрічали, як зірку. Він отримав більш ніж достатньо шансів. Він не адаптувався до гри команди, виглядає абсолютно не зіграним з нею, відірваним від неї. Вкрай рідко торкається м'яча. Таке враження, що і в соціальному плані не адаптувався в команді португальців, бразильців та німецькомовних.

Трансферу варто чекати через його невдачі на полі та економічні проблеми в клубі. Все ж він друге придбання в історії клубу. І в такому статусі відверто розчарував. Але залежить від тренера. Можливо, він знадобиться новому наставнику, який прийде влітку", - сказав журналіст.

Роман Яремчук виступає за "Бенфіку" з літа 2021 року. "Орли" заплатили "Генту" за українця €17 млн. Попередніми клубами українця були "Гент", "Динамо", "Олександрія" та "Карпати". Яремчук є головним форвардом збірної України.

У поточному сезоні "Бенфіка" займає третє місце у чемпіонаті Португалії та зіграє у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти "Аякса".

Зараз ви читаєте новину «Яремчук перейшов не у той клуб. Експерт розповів про проблеми українського нападника у "Бенфіці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі