пʼятниця, 18 лютого 2022 15:27

"Новий Довбик" - скаут про форварда "Аталанти", який хоче грати за збірну України

"Новий Довбик" - скаут про форварда "Аталанти", який хоче грати за збірну України
Владислав Руснак з батьками емігрував в Італію. Фото: Facebook Алекса Великих

Форвард академії "Аталанти" 15-річний Владислав Руснак заявив, що хоче грати за юнацькі збірні України.

Руснак є уродженцем України. Разом із батьками емігрував в Італію, де займається в академії бергамців.

Спеціально для Gazeta.ua скаут Алекс Великих оцінив перспективи талановитого нападника.

"Руснак - талановитий нападник, який може стати зіркою європейського футболу. Влада знаю вже багато років. Колись його та ще двох українських хлопців 2005-го й 2006 року народження я запросив на перегляд в італійський клуб "Ліворно", у якому тоді працював скаутом. Руснак із першого ж тренування привернув до себе увагу фахівців клубу. Питання якості й таланту цього гравця ніколи не поставвало - він підходить під усі критерії італійських професійних академій як центральний нападник. Високий зріст, потужний удар, хороший рівень бігової роботи, фізична міць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про форварда "Ювентуса", який хоче грати за збірну України

Спочатку був у СПАЛі, але там його не використовували як чистого форварда. Він більше грав із глибини. Але його відчуття голу нікуди не поділося. В "Аталанті" його почали використовувати як флангового форварда. Справжня його позиція - це центральний нападник. Сам хлопець порівнює себе з Романом Яремчуком. Його батько Олександр вважає, що він більше схожий на Тьєррі Анрі. Мені він нагадує Артема Довбика. Швидкість, потужність, удар, великий обсяг бігової роботи, техніка. Зараз хлопець росте й м'язи мають ще повністю сформуватися, але потенціал у нього чудовий.

Вважаю, що він підходить під стиль "Аталанти". Але мені здається, що дебютує за дорослу команду він в іншому клубі. Молодому гравцеві важко зачепитися за головну команду в Італії. Серія А віддає перевагу досвідченим гравцям, тактично зрілим. Чемпіонати Нідерландів, Португалії, Іспанії, Бельгії більше дають шансів молодим гравцям, ба більше, нападникам", - сказав Великих.

Збірна України хотіла натуралізувати оборонця клубу АПЛ "Вулвергемптон" Макса Кілмана, батьки якого мають українське походження, але Кілман мав досвід виступу за збірну Англії з футзалу, тому не зміг змінити громадянство.

2021 року юнацька збірна України втратила форварда Еріка Шуранова з "Нюрнберга". Він народився в Німеччині, але батьки емігрували з України. Шуранов вирішив виступати за німецьку "молодіжку" після двох років виступів за юнацьку команду України.

Зараз ви читаєте новину «"Новий Довбик" - скаут про форварда "Аталанти", який хоче грати за збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі