понеділок, 27 липня 2009 16:07

Ямайські легкоатлети, спіймані на допінгу, вживали дозволені речовини

Ямайські легкоатлети, спіймані на допінгу, вживали дозволені речовини

Препарат, який вживали п"ять ямайських спринтерів, викритих в застосуванні допінга, не входить у список заборонених. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело в антидопінгових органах Ямайки. Спринтери вживали метилксантин, який, зокрема, входить до складу препаратів, що використовуються для лікування бронхіальної астми.

Хоча сам метилксантин не входить у список речовин, заборонених Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA), він відноситься до групи стимуляторів, які заборонені до використання. Але у ямайських легкоатлетів залишається можливість уникнути покарання.

За словами представника WADA, якщо спринтери зуміють довести, що метилксантин потрапив до їхнього організму випадково, вони можуть обійтися попередженням. Проте в тому випадку, якщо буде виявлено, що препарат використовувався для поліпшення спортивних результатів, ямайські спортсмени отримають тривалі (від двох років) терміни дискваліфікації.

У вживанні метилксантину було викрито п"ять членів збірної Ямайки з легкої атлетики: Йохан Блейк, Шері-Энн Брукс, Ленсфорд Спенс, Марвін Андерсон і Аллодін Фозерджілл. Спортсмени, які попалися на допінгу, не входять до числа лідерів національної команди. Очікується, що слухання у справах спортсменів пройдуть 29 або 30 липня.

Лента

Зараз ви читаєте новину «Ямайські легкоатлети, спіймані на допінгу, вживали дозволені речовини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі