середа, 22 липня 2009 17:55

Сімох російських легкоатлеток дискваліфікували до 2011 року

Сімох російських легкоатлеток дискваліфікували до 2011 року

Сім російських легкоатлеток, які були викриті в підміні допінг-проб, дискваліфіковано до 30 квітня 2011 року, повідомляє офіційний сайт Спортивного арбітражного суду (CAS) Лозанни.

Таким чином, CAS частково задовольнив апеляцію Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) до Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) у справі російських спортсменок.

За рішенням суду, термін дискваліфікації Світлани Черкасової, Олени Соболєвої, Дарини Піщальникової, Гульфії Ханафеєвої, Тетяни Томашової, Юлії Фоменко почне свій відлік з 3 вересня 2008 року, а для Ольги Єгорової - з 20 жовтня того ж року.

Завершиться дискваліфікація для всіх сімох спортсменок 30 квітня 2011 року. Таким чином, загальний термін дискваліфікації складе два роки і дев'ять місяців, включаючи період тимчасової дискваліфікації.

Семеро російських легкоатлеток в жовтні минулого року були дискваліфіковані ВФЛА строком на два роки за маніпуляції з допінг-пробами. Спортсменки були усунені від змагань з моменту узяття проб (квітень-травень 2007 року), їх дискваліфікація формально завершилася в квітні-травні 2009 року.

IAAF подала апеляцію в СAS, вважаючи рішення ВФЛА недостатньо жорстким.

За правилами IAAF, відлік покарання за порушення антидопінгового законодавства не може починатися раніше першого дня відсторонення спортсмена від змагань. Крім того, IAAF наполягала, що термін дискваліфікації повинен скласти чотири роки замість мінімальних двох років.

Слухання у справі семи" в CAS пройшли в Лозанні 2-3 липня.

РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Сімох російських легкоатлеток дискваліфікували до 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі