пʼятниця, 14 травня 2010 11:59

35 років тому "Динамо" виграло перший трофей в Європі (ВІДЕО)

35 років тому "Динамо" виграло перший трофей в Європі (ВІДЕО)

Сьогодні, 14 травня, виповнюється 35 років від дня перемоги київського "Динамо" в розіграші Кубка володарів кубків. У всіх відношеннях це був прорив - жодному радянському клубу до того часу не вдавалося святкувати успіх на європейській арені.

У вирішальному поєдинку підопічним тренерського тандему Лобановський - Базилевич протистояв угорський "Ференцварош", який раніше усунув зі свого шляху англійський "Ліверпуль". Тим не менше, шансів перемогти у фіналі в угорців по суті не було.

Тижневик "Футбол-Хокей", присвячуючи багато місця тріумфу киян, процитував колег з європейських видань.

"Легенда, згідно з якою радянські гравця у футболі залишаються роботами, сліпо слідуючи одному і тому ж варіанту, перестала існувати. Її поховали офіційно і остаточно на стадіоні "Санкт-Якоб". Ті, хто були там, спостерігали це очно, інші могли переконатися по телебаченню", - писала газета "Трібюн".

"Одна команда була на полі в цьому матчі і показала гру, яку швейцарці давно вже не бачили. З такою грою, що була представлена нашим глядачам динамівцями в середу, важко назвати їм зараз в суперники клуб, здатний в той день встояти", - констатувала газета "Ля Сьюісс".

Фінал Кубка кубків сезону 1974/75

"Динамо" (Київ, СРСР) - "Ференцварош" (Угорщина) - 3:0 (2:0)

Голи: Онищенко, 17, 39, Блохін, 69.

"Динамо": Рудаков, Коньков, Матвієнко, Фоменко, Решко, Трошкін, Мунтян, Онищенко, Колотов, Буряк, Блохін.

14 травня 1975,

Стадіон "Санкт-Якоб", Базель

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «35 років тому "Динамо" виграло перший трофей в Європі (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі