вівторок, 12 лютого 2019 12:49

Розповіли, хто слідкуватиме за виконанням закону про мову

Розповіли, хто слідкуватиме за виконанням закону про мову
Мовчан розповів про мовний закон. Фото: "Київ"

Порушників мовного закону буде карати уповноважений.

"Закон про мову потрібно було приймати у перші роки незалежності – це фундамент. Без нього було парадоксальним будівництво держави. Не може відроджуватися нація, не маючи головного інструментарію: свого світобачення, свого минулого та своєї перспективи. Мова – це все!", - заявив в ефірі програми "Київ LIVE" телеканалу "Київ" голова Всеукраїнського товариства "Просвіта" Павло Мовчан.

4 жовтня 2018 року Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №5670-д "Проект Закону про забезпечення функціонування української мови як державної".

"Зараз накинулися на пункт у тому проекті, який проголосований, що будуть інспекції. Інспекцій нема. Буде уповноважений", – розповів Павло Мовчан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи визначилися з законом про мову

"У цьому законопроекті йдеться про уповноваженого, який буде дійсно допомагати цій імплементації. Але це жодним чином не впливає на різні сфери побутування інших мов", – підкреслив він.

"Уповноважений буде застосовувати відповідні санкції до порушників закону, які передбачені законом", – пояснив громадський діяч.

Наступного пленарного тижня Верховна Рада може взятися за друге читання закону про державну мову. Таке сподівання озвучив спікер Андрій Парубій, відкриваючи десяту сесію парламенту VIII скликання.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, хто слідкуватиме за виконанням закону про мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі