четвер, 24 грудня 2020 11:41

Перевірили, як телеканали дотримуються мовних квот

Перевірили, як телеканали дотримуються мовних квот
Більшість каналів вкладаються у квоти. Фото: pexels.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перевірила, як 19 телеканалів дотримувалися мовних квот у жовтні та листопаді.

"На каналах "Еспресо", НЛО, "Індиго", М1, "ХСпорт", "Рада", "Прямий", ТЕТ, "ПлюсПлюс", "Піксель TV", ZOOM частка програм українською мовою в час із 7:00 до 22:00 становила 100 відсотків. Найменший показник був зафіксований у телеканалів НТН – 85 відсотків - та "Ентер фільм" – 81 відсоток", - повідомила членкиня Національної ради Олена Ніцко, передає "Укрінформ".

Нормою законодавства є щонайменше 75% передач державною мовою.

Новинні випуски всі канали готують 100% українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми самі маємо створювати українськомовне середовище - Куликов

Мовлення телеканалів аналізували упродовж тижня. Обчислювали загальнотижневий обсяг мовлення та в проміжках часу між 7:00 та 18:00 і між 18:00 та 22:00.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив з представниками Європейської бізнес асоціації впровадження статті 30-ої мовного закону. Вона передбачає, що з 16 січня 2021 року сфера обслуговування має перейти на українську. Він нагадав, що за порушення суб'єктами господарювання відповідних норм законом передбачені штрафні санкції.

Зараз ви читаєте новину «Перевірили, як телеканали дотримуються мовних квот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі