вівторок, 15 грудня 2020 10:27

Ми самі повинні створювати україномовне середовище - Куликов

Ми самі повинні створювати україномовне середовище - Куликов
Телеведучий Андрій Куликов вважає, що українці мають самі проявляти ініціативу щодо мови спілкування. Фото: ЧП.INFO

Закон про мову в Україні запрацює тоді, коли самі українці виявлятимуть ініціативу.

"Цей закон працюватиме, якщо ми виявлятимемо ініціативу. Вона має полягати в тому, щоб людина не чекала, коли до нею звернуться українською, а сама звернулася українською мовою. У такий спосіб вона дає натяк співрозмовниці чи співрозмовнику, можливо, полегшує перехід бар'єру", - зазначив журналіст і телеведучий Андрій Куликов, передає "Магнолія-ТВ".

Він вважає, що на цей закон потрібно дивитись як на перспективу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час дистанційного навчання учні частіше скаржаться на мову викладання

"Часом я чую, ну чого я розмовлятиму українською, тут нема україномовного середовища. Україномовне середовище з'являється там і тоді, коли ми його створюємо. Я передбачаю, що, звичайно, будуть і конфлікти і непорозуміння на цьому ґрунті, але ж воно не робиться за 1 день внаслідок ухвалення, набування чинності закону. Робиться воно внаслідок позиції, яка послідовно втілюється", - наголосив Куликов.

Депутати всіх рівнів повинні дотримуватись мовного законодавства. Мова засідань, заходів, зустрічей, документообігу та діловодства повинна бути українська. Про це повідомив уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь на своїй сторінці у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Ми самі повинні створювати україномовне середовище - Куликов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі