четвер, 06 грудня 2018 00:15

Як купити квартиру: досвід переселенця з Горлівки

Як купити квартиру: досвід переселенця з Горлівки
Щоб купити квартиру в Києві, взяли кредит на 20 років

Адвокату Івану Ангеліну і його родині вдалося купити квартиру в Києві через три роки життя. Після виїзду з Горлівки у 2014 році, вони жили в Херсонській та Харківській областях. Ангелін розповів, на яких умовах придбав житло в столиці України, повідомляє ресурс Своі.Сity

"Минулого тижня купили квартиру в Києві в кредит. До цього три роки знімали в одного власника, який навіть ціну не піднімав. Як три роки тому було 4,5 тисячі гривень, так і залишалося, - ділиться Іван, - Коли господар орендованого житла вирішив продавати квартиру, зважилися на покупку. Звернулися в банк і нам надали таку можливість. Вимоги до переселенців такі ж, як і до всіх інших: довідка про офіційну зарплату - і фактично все".

Гроші на квартиру відкладали - на місяць від 10 до 15 тисяч гривень. Зазначає, що особливо не економили на собі. Могли дозволити й невеликий відпочинок, і походи в кінотеатр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцям повернуть частину грошей на оренду житла

"Працювали, звісно, ​​багато. Але грошима не смітили, не смітимо і не будемо смітити. Якщо робити все з розумом, то проблем, як правило, не виникає", - зазначає Іван.

Квартира обійшлася майже в мільйон гривень. Початковий внесок склав 600 тисяч. Кредит ми взяли на 20 років. В місяць виходить 6-6,5 тисяч гривень.

"Можна було взяти на 5 років і платити по 20 тисяч, але ми собі залишили можливість для маневру. Не хочеться сильно надриватися, хочеться і для себе пожити, а не працювати все життя на цю квартиру, - розповідає Іван, - Зараз все добре, життя стабілізувалося. Дружина знайшла роботу, у мене своє адвокатське бюро, діти ходять в школу, у них багато друзів".

У Горлівці сім'я так і не змогла продати майно. Просили 10 тисяч доларів за квартиру, але ріелтор запропонувала всього 2 тисячі. Вирішили тоді нічого не робити. Але можливо доведеться повернутися до цього питання, щоб частково закрити кредитне питання.

"Коли жив удома, я був в захваті від Горлівки та ніколи не розумів людей, які прагнуть до Києва або того ж Донецьку. Мене абсолютно все влаштовувало. Була можливість працювати та відпочивати. У житті не міг подумати, що опинюся в Києві. Навпаки, всіх вважав дурнями, хто рвався до столиці. Але в підсумку сам сюди й приїхав, - згадує Іван, - Тому не буду зарікатися і говорити, що не повернуся".


На даху будинку можна встановити сонячні панелі та заробляти близько 50 тисяч гривень на рік. Електроенергію зобов'язана купувати держава. Це називають "зеленим тарифом". За останні 10 років вартість "сонячних" панелей впала у 10 разів, на 10 кВт станцію потрібно десь 7-10 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Як купити квартиру: досвід переселенця з Горлівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі