Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2017 15:38

Українці зробили танк, який знищить російську техніку
7

Ескізи танка "Тірекс"
Ескізи танка "Тірекс"
Ескізи танка "Тірекс"
Радянський танк "Т-64"
Радянський танк "Т-72"

Розробили новий український танк "Тірекс". Його виготовлятимуть в Україні. Він відповідає всім технічним вимогам Міністерства збройних сил України. За рік такі машини візьмуть на озброєння. Нова військова техніка стане конкурентом російської "Армати", переконані виробники.

 

"У танку принципово нова система управління вогнем, високий рівень захисту. Багато характеристик, які забезпечують високу маневреність, систему кругового огляду, високоспекторальні аналізи системи противодії. Машина має повний комплекс дій, необхідних сьогодні для техніки такого рівня", - каже Gazeta.ua генеральний конструктор "Арея" Сергій Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортивна керованість і яскравий дизайн - тест-драйв Nissan Juke

Танк має броньований корпус і гусеничну ходову частину. У броньованій капсулі передбачені місця для трьох членів екіпажу. Звідти вони керуватимуть танком, гарматним і кулеметним вогнем із башти. Вона стане бойовим модулем. Машину озброять 125-міліметровим знаряддям з дистанційно керованим автоматичним механізмом заряджання і кулеметами. Техніка призначена для одночасного ближнього протипіхотного та дальнього протитанкового бою вдень і вночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 новинок української техніки, виготовленої 2016 року

За задумом конструкторів бойовий потенціал танка має перевищувати "Оплот" і "Булат". "Тірекс" планують переробити зі старих радянських Т-64 і Т-72.

"Це машина перехідного періоду. Вона дозволяє використати потенціал наявного в Україні парку танків. За короткі строки й з мінімальними затратами отримати техніку нового рівня. Вона не поступатиметься світовим аналогам", - каже фахівець.

Пройшли успішні випробування цифрової системи керування вогнем, встановленої на модернізованій версії БМП-1УМД "Мисливець". "Мисливець" можна використовувати не лише як засіб транспортування та вогневої підтримки підрозділів, а й як автономну бойову одиниця з дистанційним управлінням. БМП оснащений німецьким двигуном, бойовим модулем із гарматно-ракетним озброєнням і комплексом зниження помітності.
Зараз ви читаєте новину «Українці зробили танк, який знищить російську техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути