субота, 30 грудня 2017 10:01

У Стокгольмі запустили безпілотні пасажирські автобуси

У Стокгольмі запустили безпілотні пасажирські автобуси
Безпілотні автобуси курсують вулицями Стокгольму. Фото: twitter

Безпілотні пасажирські автобуси курсуватимуть у північній частині Стокгольма за попередньо запланованим маршрутом на 1,5 кілометри.

Про це повідомляє Укрінформ.

Планується, що спочатку в автобусах будуть водії, які слідкуватимуть, аби транспорт не вийшов з ладу, та керуватимуть ситуацією, якщо щось раптом вийде з-під контролю.

"Це історічне рішення, яке сприяє розвитку нових, інноваційних технологій, які важливі для розвитку суспільства. Дослідження та випробування необхідні для розробки автоматизованого дорожнього руху на стабільному та безпечному шляху", — заявив генеральний директор транспортного агентства країни Йонас Бьєффваншта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гігантський акумулятор Маска нарешті знадобився

Безпілотну автобуси рухатимуться зі швидкістю 20 кілометрів на годину за допомогою GPS та датчиків руху, аби вони не з'їжджали з траси.

Компанія Qualcomm провела тестування безпілотників на дорогах американського Сан-Дієго. Це перше випробування автомобілів без водіїв на дорогах загального користування. Компанія отримала дозвіл на тест-драйв для трьох водіїв і одного автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «У Стокгольмі запустили безпілотні пасажирські автобуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі