четвер, 06 квітня 2017 04:28

Невідомий сигнал з космосу може виявитись посиланням інопланетян

Невідомий сигнал з космосу може виявитись посиланням інопланетян
Вчені отримали позаземний сигнал. Фото: buro247.ua

Вчені підтвердили, що найзагадковіший сигнал, який відстежують більше 10 років, виходять з другого місця у Всесвіті.

До таких висновків вчені прийшли завдяки використанню Molonglo – радіотелескопу, який має велику фокусну відстань. Це дозволяє ловити швидкі радіопориви, пише Independent.

Реконструювавши цей телескоп і проаналізувавши 1000 терабайт даних (1 терабайт – 1млн мегабайт – gazeta.ua), підтвердили, що кожного дня з космосу надходить три нові швидкі радіосигнали.

Дивні сигнали складаються у своєрідну схему. Виникнення із одного конкретного місця передбачає, що посилання відправляють інопланетяни.

Вперше сигнали були виявлені 10 років тому. Вони тривають не більше секунди, але надходять з величезної відстані і в мільярди разів яскравіше, ніж з Чумацького Шляху.

У майбутньому, вчені намагатимуться зрозуміти, звідки саме надходять повідомлення. Очікується, що телескоп знайде джерело великої кількості вибухів.

Контакт з інопланетним розумом можуть навести через 10 років. Це сказав Сет Шостак – провідний астроном з наукового центру в Каліфорнії.
За словами вченого, наступне десятиліття може стати революційним. Людство почує сигнал від позаземної цивілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зображення чорної діри отримають найближчими днями

Міжнародна група астрономів за допомогою телескопа "Хаббл" виявила нового кандидата на звання самої далекої галактики у Всесвіті. Вчені також змогли вперше виміряти відстань до космічного об'єкта за допомогою спектру галактики. Результати роботи вчених опубліковані на офіційному сайті телескопа.

Зараз ви читаєте новину «Невідомий сигнал з космосу може виявитись посиланням інопланетян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі