вівторок, 10 травня 2016 10:08

Facebook звинуватили в упередженому доборі новин і політичній цензурі

Facebook звинуватили в упередженому доборі новин і політичній цензурі

Компанію Facebook звинуватили у нечесному доборі новин і політичній цензурі. Соціальна мережа віддає перевагу матеріалам з ліберальною спрямованістю.

Про це повідомляє портал Gizmodo.

Один з колишніх співробітників Facebook поділився з громадськістю інформацією про те, що алгоритму сортування новин, впровадженого в соцмережі, насправді не існує. За словами фахівця, відбором постів займається спеціальна команда, а не програми.

Екс-працівник компанії каже, що у людей, які займаються вибором новин, які відображаються в стрічці користувачів, є вказівки. Згідно з ними перевагу надають матеріалам ліберальної спрямованості. Консервативна ж точка зору просто ігнорується. У зв'язку з цією новиною Facebook піддався критиці з боку користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 корисних налаштувань Facebook, про які мало хто знає

Звинувачення з'явилися після того, як портал представив репортаж про роботу невеликої групи співробітників Facebook, які відповідають за модуль "тренди". Співробітники Facebook придумують заголовки і підзаголовки для публікації популярних історій і вставляють посилання на новинні сайти.

Таким чином цей розділ соцмережі є найпотужніших інструментои, що допомагає диктувати, що читатимуть 167 млн користувачів Facebook в США.

Керівництво соцмережі відкинуло звинувачення і заявило, що надана інформація є помилковою.

Нагадаємо, представники української влади 9 разів звертались до Facebook за інформацією про певних користувачів у другій половині 2015 року. Компанія задовільнила 4 запити.

Зараз ви читаєте новину «Facebook звинуватили в упередженому доборі новин і політичній цензурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі