вівторок, 29 серпня 2017 18:00

Армії передали більше 300 протитанкових ракет "Стугна-П"

Армії передали більше 300 протитанкових ракет "Стугна-П"
ЗСУ отримало 300 ракет до протитанкового комплексу Стугна-П" / фото: ТСН

Біля 300 ракет РК-2 у 2017 році КБ "Луч" продовжив постачання протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П", достроково поставивши із визначеною замовником кількістю пускових установок.

Про це йдеться у матеріалі на сайті Укроборонпрому.

"Стугна-П", при максимальній дальності пострілу біля 5 км, дозволяє знищувати найбільш заброньовані цілі, які мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом. Такожможе знищити малорозмірні цілі типу ДОТ, танк в окопі, легкоброньованих об'єктів та вертольотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналог американського Javelin прийняли на озброєння ЗСУ

Бронепробиття керованої ракети РК-2 для "Стугни-П", становить не менше 800 мм без урахування динамічного захисту, що дозволяє знищувати будь-який танк у світі. До того ж, у цьому ракетному комплексі реалізоване наведення на ціль по спеціальному алгоритму, коли сама ціль не опромінюється лазером до останньої секунди польоту ракети. Це дозволяє уникнути активації систем захисту, які встановлюються на сучасні зразки бронетехніки.

Завдяки дистанційному пульту керування, керування ракетним комплексом можливо на відстані до 50 метрів. У реальних бойових умовах це дозоляє забезпечити повну безпеку оператора "Стугни-П".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створили унікальну зброю

Київський бронетанковий завод за власні обігові кошти розробив нову модернізацію основного бойового танку Т-72А до виду Т-72АМТ. При його розробці максимальну увагу було приділено досвіду, який українські війська отримали у зоні АТО, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Зараз ви читаєте новину «Армії передали більше 300 протитанкових ракет "Стугна-П"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі