понеділок, 14 серпня 2017 18:47

Грізний та небезпечний - танк Т72 модернізували за досвідом війни на Донбасі
4

Київський бронетанковий завод за власні обігові кошти розробив нову модернізацію основного бойового танку Т-72А до виду Т-72АМТ.

При його розробці максимальну увагу було приділено досвіду, який українські війська отримали у зоні АТО, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

За час АТО, бронетанкові заводи передали ЗСУ 130 відновлених та модернізованих Т-72.

Модернізований танк Т72АМТ
Фото: Укроборонпром
Модернізований танк Т72АМТ
Модернізований танк Т72АМТ
Модернізований танк Т72АМТ

На Т-72АМТ поставили динамічний захист нового покоління – "Ніж", який вже використовується на танках "Булат" та "Оплот". Він знижує ефективність ворожих кумулятивних та бронебійних оперених підкаліберних снарядів, які є головними засобами знищення танків. Також танк обладнаний протикумулятивними решітками, які "розрізають" кумулятивні боєприпаси та захищають найбільш уразливі зони танку у боковій та кормовій проекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міцні, сучасні, "розумні": топ-10 найкращих танків у світі

Танк оснастили приладами нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Оператор-навідник отримав нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою "Комбат". Ця ракета від ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч", що входить до складу "Укроборонпрому", має напівавтоматичне наведення по лазерному променю та здатна на відстані у 5 км пробити не менше 750 мм броні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розробили новий танк

На них також встановили цифрові радіостанції від турецької компанії Aselsan та української "Либідь К2". Модифікація отримала сучасні супутникові засоби навігації. Ще одним напрямом модернізації стало покращення умов роботи екіпажу - камера заднього виду для механіка водія, кондиціонер.

Державне підприємство "Завод ім. Малишева" (Харків) розпочало ремонт танків Т-84 для армії України. Оновлення випущених підприємством танків вказаної моделі провадиться на замовлення Міністерства оборони України. Т-84 – основний бойовий танк українського виробництва. Створений Харківським конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова. 1999-го року Т-84 взятий на озброєння українського війська. Машина оснащена турбо-дизельним двигуном 6ТД-2 потужністю 1200 к.с. Серійний виробник – ДП "Завод ім. Малишева (Харків). Варіанти: Т-84У, Т-84У "Оплот",Т-84-120 "Ятаган", "Оплот-М".

Зараз ви читаєте новину «Грізний та небезпечний - танк Т72 модернізували за досвідом війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі