вівторок, 26 липня 2016 14:08

Як змінилося відтворення відео за 60 років
5

Цього місяця японська компанія Funai Electric випустила останній відеомагнітофон стандарту VHS.

Формат набрав популярності у 1970-х. Такий стандарт відеозапису винайшла компанія JVC. VHS активно використовували понад 20 років, але він поступився цифровим стандартам.

Gazeta.ua пропонує ознайомитися з розвитком відеомагнітофонів.

Першим у світі відеомагнітофоном став Ampex VR 1000B, який спроектували 1956-го. Він відтворював відео завдяки магнітним відеоголовкам. Ті обертались на барабані, встановленому перпендикулярно руху магнітної стрічки.

Автор: en.wikipedia.org
 

Через свою вартість $50 тис. магнітофон могли використовували лише телестанції. Вперше трансляцію з такого приладу здійснили 30 листопада 1956 року. Це зробила телекомпанія CBS, щоб повторити випуск новин у записі.

Першим відеомагнітофоном, який можна було використовувати у побуті став Telcan. Його представили на початку 1960-х. У наступному десятилітті з'явилися 2 нові формати відеовідтворення: Betamax, який створив Sony та VHS від компанії JVC.

Автор: se7en.ws
 

Згодом останній витіснив свого конкурента. У таких форматах тривалість запису досягала 3 год. Магнітофони з підтримкою цих форматів стали популярні для домашнього користування. Вони мали гірші характеристики, ніж професійні. Проте, їх також обладнували таймером, TV-тюнером, автоматизованим пошуком, тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці випустили останній касетний відеомагнітофон стандарту VHS

Наступним кроком у розвитку стала поява цифрового відео. Тепер на магнітну плівку записувались цифрові, а не аналогові дані.

Автор: galeriasavaria.hu
 

Такий формат розробили у 1980-х, але він став популярним лише наступного десятиліття.

У 2000-х замість відеомагнітофонів прийшли DVD і Blu-Ray-програвачі.

Автор: arm.com
 

Ці плеєри відтворювали не лише відео - можна було слухати музику та дивитися фото.

У 2010-х виробники телевізорів зробили непотрібними й такі програвачі. Вони отримують роз'єми для флеш-носіїв. Тож карту пам'яті з відеокамери можна одразу вставити в телевізор і побачити результати зйомки. Також є роз'єми HDMI, які дають можливість передавати відео високої якості.

Автор: geek-nose.com
 
Зараз ви читаєте новину «Як змінилося відтворення відео за 60 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі