понеділок, 30 січня 2017 14:10

7 популярних найпоширеніших поломок пральних машин

7 популярних найпоширеніших поломок пральних машин

Більшість приладів починають неправильно працювати через поганий догляд. Від правильної експлуатації приладу залежить термін його дії, кажуть фахівці. Крім того, ремонт пральної машини - задоволення не дешеве.

Найчастіше у пральних машинах забивається фільтр зливу. Його варто перевіряти кожні 3-4 місяці.

"У ньому може застрягти якийсь предмет, що не даватиме воді повністю зливатися. Через це одяг пратиметься частково у брудній воді, деталі псуватимуться", - каже Gazeta.ua майстер Василь Соломахін.

Чистка фільтрів коштуватиме від 150 грн.

Не можна перезавантажувати пральну машину. Не варто її також запускати напівпорожньою.

"Електродвигун і підшипники барабану для прання розраховані на навантаження. Якщо воно дуже мале або велике, підшипники зношуються удвічі швидше. Пралка починає сильно гудіти й вібрувати. Як наслідок, зіскакує або рветься пасок, що передає привід із двигуна на барабан", - каже фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати пральну машину - поради фахівця

Заміна підшипників коштуватиме від 800 грн. Ціна заміни ременю - у межах 300 грн.

"Сучасні пральні машини бояться нестабільної напруги. Якщо маєте перепади, краще під'єднувати пралку через безперебійний блок живлення. Інакше може згоріти управління пристрою. Його заміна коштує від 3 тисяч гривень", - каже майстер Олег Саражин.

Фахівці радять мити внутрішні та зовнішні частини пралки. Це захистить від зношування тен, манжет люка та зливний насос.

Ціна на ушкодження цих поломок - кілька сотень гривень. Заміна тена - 300-400 грн, зливного насоса та манжета люка - від 300 грн.

Аби улюблена пралка добре працювала, фахівці мають кілька елементарних правил з користування цією технікою.

Зараз ви читаєте новину «7 популярних найпоширеніших поломок пральних машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі