середа, 27 лютого 2019 23:28

Змії в небі: 5 несподіваних тварин, які уміють літати
5

Літати можуть не тільки птахи. Це вміння мають повзучі, плавучі та стрибучі тварини. Які саме наведено у цій підбірці, яка дивує.

Про це пише zagge.

Деревна змія

Автор: zagge.ru
 

Вони роблять політ на відстань до 100 метрів. Перед стрибком змія згортається спіраллю, а потім, різко розвернувшись, кидається в повітря і, витягнувшись, швидко планує на розташовану нижче гілку або інше дерево. При стрибку ребра рептилії розкриваються, тіло вигинається в формі літери "S", і повітря обтікає їх зверху і знизу, що додає підйомної сили.

Летючі дракони

Автор: zagge.ru
 

Вони, на відміну від інших ящірок, можуть планувати завдяки широким шкіряним складкам з боків. Ці складки розправляються подібно до крил, тому летючі дракони можуть планувати на відстань понад 20 метрів, при цьому здатні під час польоту змінювати напрямок. Вони мешкають в тропічних лісах в кронах дерев і не знижується до нижнього ярусу лісу.

Галаго

Автор: zagge.ru
 

Цей звір переміщається високими стрибками на задніх лапах. У стрибку галаго тримає тулуб вертикально, а хвіст розпрямляє трубою. Довжина тіла галаго в залежності від виду становить від 11 до 35 сантиметрів, але при цьому висота їх стрибків може досягати 2-3 метрів.

Летючі риби

Автор: zagge.ru
 

До їх сімейство входить 52 види, які відрізняється незвично великими грудними плавниками. Завдяки ним риби злітають. При небезпеці вони вискакують з води і парять по повітрю за допомогою сильних ударів хвостом об поверхню води. У більшості випадків дальність ширяючого польоту становить близько 50 метрів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодка безтурботність: показали трудові будні котів по всьому світі

Білка-летяга

Автор: zagge.ru
 

Тварини зовні схожі на невелику білку, але між передніми і задніми лапами у неї є широка шкірна складка. Для стрибка летяга забирається на верхівку дерева і стрибає вниз, таким чином плануючи і долаючи відстань до 90 метрів. Змінюючи натяг перетинки, вона здатна маневрувати, іноді змінюючи напрямок польоту на 90 °.

Кішка Еллі належить до числа небагатьох тварин, які страждають на вітіліго. Це рідкісне захворювання, за якого через руйнування клітин меланіну відбувається втрата природної пігментації. Хворіє на вітіліго лише 1% людей. Серед тварин ця патологія зустрічається ще рідше.

Від природи Еллі мала чорне забарвлення. Білі плями були лише на грудях, мордочці й лапках. Перша світла смужка на чорній "шубці" кішки з'явилася 2 роки тому.

Зараз ви читаєте новину «Змії в небі: 5 несподіваних тварин, які уміють літати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі