пʼятниця, 27 березня 2009 14:32

Загроза епідемій: українці масово відмовляються від щеплень

Загроза епідемій: українці масово відмовляються від щеплень

Чеські лікарі висловили стурбованість поширенням в Україні такого явища як вакцинофобія.

За даними ООН, сотні тисяч українців останнім часом відмовилися від запобігаючих щеплень. Вакцинофобію, вважають фахівці, спричинила смерть сімнадцятилітнього хлопця з Донецької області, яка настала після щеплення проти краснухи.

Кожен українець може стати потенційним бацилоносієм

Тепер, твердять медики, спираючись на дані Світової організації охорони здоров"я, чи не кожен українець може стати потенційним бацилоносієм.

На думку чеських інфекціоністів, масове нехтування профілактичними заходами призведе до епідемій. Це становить загрозу не лише для населення України, а й для чехів, серед яких українців з кожним днем більшає.

Спеціалісти звертають увагу і на те, що українці віком від 16 до 29 років це "хворобонестійкий контингент". Причину цього вбачають у занепаді української медицини. На думку лікарів з Чехії, в Україні дев"ять мільйонів людей зі слабкою імунною системою, і саме ця категорія значною мірою поповнює лави українських мігрантів.

Нагадаємо, у травні 2008 року після щеплення від кору та краснухи, зробленого індійською вакциною, в місті Краматорськ помер школяр Антон Тищенко. Крім того, з підозрою на поствакцинальні реакції в Україні були госпіталізовані більше 100 людей.

Це викликало гучний резонанс та сотні почали масово відмовлятися від щеплень. Влада пообіцяла відмовитися від сумнозвісної вакцини, втім, як стало відомо, її знову закуплять у 2009 році. Україна пообіцяла ООН провести кампанію додаткової імунізації населення від 16 до 29 років проти кору та краснухи напередодні проведення в країні Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

За матеріалами Німецька хвиля, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Загроза епідемій: українці масово відмовляються від щеплень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі