вівторок, 23 лютого 2010 13:11

Вчені зрозуміли, про що розмовляють слони

Вчені зрозуміли, про що розмовляють слони

У США вчені виявили "таємну" мову слонів, яку не здатне почути людське вухо.

Як слони "сурмлять" знають навіть діти, проте, як з"ясували зоологи з каліфорнійського зоопарку в Сан-Дієго, ці ссавці також видають свого роду гарчання, дві третини якого відбувається в інфразвуковому спектрі.

Для того, щоб досліджувати невиразні частина слонячого гарчання, дослідники встановили на вісім жіночих особин слонів чутливі до низьких частот мікрофони і систему GPS-стеження. Таким чином, дослідники отримали можливість провести кореляцію між тим, які звуки видавали слони, і тим, що вони робили.

Керівник проекту Метт Андерсон сказав: "Ми в захваті від результатів: наприклад, ми змогли з"ясувати, яка ієрархія серед жінок у стаді і як вони взаємодіють і співпрацюють один з одним".

Так, дослідники з"ясували, що вагітні слонихи використовують низькочастотні звуки, щоб повідомити іншим про початок пологів.

Низькочастотна комунікація, на думку дослідників, також використовується для сповіщення про наближення хижака.

Слонихи здатні до зачаття приблизно раз на 3-4 роки, і їх дозвуковий заклик самці чують на відстані більше 4 кілометрів, з"ясували дослідники.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «Вчені зрозуміли, про що розмовляють слони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі