четвер, 27 серпня 2009 09:39

Слони вештаються вулицями Бангкока (ФОТО)

Слони вештаються вулицями Бангкока, - так через людей принижуються ці тварини, колись символ Тайської культури, запорука її воєнної могутності і її добробуту - вони катають туристів і на них власники заробляють шматок хліба. Багато слонів стали "безробітними", коли транспортування лісу стало нелегальним у 1980 роках, і їх власникам стало важко прокормити.
Диких слонів забрали із їх природнього середовища. За оцінками експертів, зараз у Таїланді більше 2500 приручених слонів і 1500 диких тварин, для порівняння, в 1950 роках їх було 50 тис.

Деколи привезених до Бангкока слонів їхні власники доглядають як членів сім"ї. Інші користуються тваринами для заробітку, утримуючи слонів у жахливих умовах і здаючи в оренду тому, хто запропонує найвищу ціну, для туристських перевезень.


Захисники довкілля намагаються захистити слонів, яких у поганих умовах утримують погонщики-махаути. Деякі групи популяризують їзду верхи, але pабруднення і шум роблять Багкок непридатним для життя слонів, значить, для тварин краще, щоб уряд і поліція спробували витурити їх за місто.

Канадський фотограф Брент Левін, 29 років, поїхав туристом у Бангкок у 2002 році. Раніше він зустрічав слонів тільки у зоопарку, але після того, коли поїздив верхи на слоні на півночі Таїланду, він закоханий у слонів, а вони служать йому улюбленими моделями.

За матеріалом The New York Times

Зараз ви читаєте новину «Слони вештаються вулицями Бангкока (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі