середа, 03 жовтня 2012 15:39

У Рівному виставили 41 металеве серце

Сьогодні у центрі Рівного встановили двометрову скульптуру Металевого серця України. Над деревом-серцем та прикрасами для нього працювали майстри з 19 міст країни. Величезна фігура символізує єдність українців з різних регіонів.

Залізну скульптуру готували три місяці. Головний постамент зробили рівненські ковалі, а вже додаткові сердечка викували на всеукраїнському фестивалі, який пройшов у Рівному на День Незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристично-інформаційний трамвай встановили у парку

"Це дарунок місту від ковалів-учасників фестивалю. Над сердечками працювали колеги з 12 областей та голландський майстер Хууб Сенсен. Кожне з них – неповторне і має свою форму. Є сердечка з назвами міст, з фігурками янголів всередині, кручені, - показує на скульптуру автор ідеї, місцевий коваль Роман Велігурський. – Використали звичайне залізо, тільки вкрили антикорозійним покриттям".

Металеве серце розташували на майданчику між торговим центром та сесійною залою міської ради на вулиці Поштовій, 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У національному музеї медицини відвідувачі вітаються із експонатами

"Це місце обрали, бо тут є відеокамери. Значить, є і надія, що вандали не спокусяться, - каже міський голова Володимир Хомко. – У майбутньому плануємо створити у Рівному свій парк кованих фігур. Щороку можна установлювати по 2-3 ковальські скульптури. Це вартуватиме відносно недорого – близько 150 тисяч гривень за всі. Зате місто матиме додаткову туристичну привабливість".

Деякі сердечка не потрапили на скульптуру, бо занадто цінні. Подружжя майстрів з Луцька виготовили свій дарунок місту із різних матеріалів – поєднали у серці дамаську сталь та птаха із сіна. Їхній виріб згодом можна буде побачити у місцевому музеї.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному виставили 41 металеве серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі