четвер, 16 квітня 2009 16:17

В Ірані народилася клонована коза (ФОТО)

Вченим з іранського інституту Royan вдалося клонувати козу.

Однак експерти стверджують, що метою їх програми клонування тварин є розробка нових методів лікування людей.

Про це повідомляється в прес-релізі, що опубліковано на сайті інституту.

За словами вчених, Іран став п"ятою країною у світі після США, Великобританії, Канади та Китаю, яка клонували козу. Тварина отримала ім"я Хана.

Коза народилася 15 квітня 2009 року після вагітності, яка тривала 147 днів. Тварина з"явилася на світ за допомогою кесарева розтину, повідомляє іранська газета Гаарец.

Як з"ясувалося, це не перший ссавець, якого клоновано інститутом Royan: у 2006 році його спеціалісти оголосили про те, що їм вдалося клонувати вівцю, яка жива до теперішнього часу. Вівцю назвали Ройал.

Зазначимо, науково-технологічний прогрес в Ірані поступово набирає обертів. Так, 2 лютого 2009 року за допомогою ракети-носія Сафір-2 на навколоземну орбіту було виведено перший іранський супутник Омід.

Зараз же в країні тривають роботи зі створення семи нових космічних супутників, а також розпочалася розробка програми польоту в космос першого іранського космонавта.

Нагадаємо, арабські вчені днями повідомили про народження першого у світі клонованого верблюда.

За матеріалами Lenta.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Ірані народилася клонована коза (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі