пʼятниця, 01 березня 2013 16:56

У буддійському храмі Ват Ронг Кхун є фрески башт-близнюків та Бетмена
19

Фото: Фото: kulturologia.ru / tiaurus.info

Розташований на півночі Таїланду буддистський храм Ват Ронг Кхун (Wat Rong Khun) - місце у багатьох розумыннях незвичайна. Складно сказати, що в ньому справляє більше враження: сліпучий екстер'єр або фрески із зображеннями сучасних кіногероїв.

Храм є втіленням авторського задуму знаменитого тайського художника і архітектора на ймення Чалермчай Косітпіпат (Chalermchai Kositpipat). За його задумом Ват Ронг Кхун повинен стати новим місцем паломництва для всіх, хто небайдужий до вчення Будди. Робота над проектом почалася ще у 1997 році, але щоб реалізувати його повною мірою, будуть потрібні ще десятки років.

Ват Ронг Кхун також відомий як "Білий Храм". Білий колір символічний для буддизму - він означає чистоту Будди. Храм оточують численні ліпні фігури: демони, скелети і інші, не менш страшні персонажі. Щоб пройти до храму, потрібно перетнути міст, оточений численними скульптурними зображеннями рук, які тягнуться догори, і які символізують бажання - головне джерело страждань у буддизмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волосся і посуд Будди місяць возять містом

Внутрішнє оздоблення храму далеке від канонічного: замість зображень сцен з життя Будди, на стінах розмістилися сучасні кіногерої і ікони поп-культури. А замість традиційних сюжетів, Чалермчай Косітпіпат вирішив використовувати сучасні маніфестації добра і зла, і помістити їх в контекст буддизму. Так, на розписаних стінах можна зустріти зображення Бетмена, Супермена, Хижака й Нео, героя кінофільму "Матриця". Фрески в цілому зображують світ, до якого приводять бажання і прихильності людей.

Незважаючи на те, що фотозйомка в храмі заборонена, деякі фотографії внутрішнього оздоблення усе ж таки просочилися в мережу, але оцінити всю красу розпису можна тільки на місці, побачивши усю цю розкіш своїми очима.

Зараз ви читаєте новину «У буддійському храмі Ват Ронг Кхун є фрески башт-близнюків та Бетмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі