четвер, 19 січня 2012 14:26

Український бар в Антарктиді увійшов до десятки незвичайних барів світу
7

Фото: Фото: geoblog.rgo.ru/my/yaroslav_nikitin/

Бар "Академік Вернадський" увійшов у десятку найбільш незвичайних барів світу, повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Цей список склала датська пивна компанія KLO. Про станцію зазначається, що вона раніше належала англійцям і називалася Фарадей. У лютому 1996 року британська наукова станція "Фарадей", яка почала свою роботу на острові Галінтес в 1950-х, була передана Національному антарктичному науковому центру України і отримала нове ім'я - "Академік Вернадський".

Зараз на станції зимують від 11 до 15 осіб, 7-10 з яких - вчені. Їхній внесок в науку виробники пива оцінити не в змозі, але, без сумніву, стверджують вони, бар Фарадей - найпівденніший і найважкодоступніший заклад подібного типу на планеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм Іллєнка про українського індіанця хочуть подивитися в Мозамбіку

"Він став такою ж визначною пам'яткою околиць, як айсберги і пінгвіни, і входить в програму відвідування мало не всіх антарктичних екскурсійних турів, що проходять повз Аргентинських островів. Звичайно, вибір напоїв у невеликому приміщенні, обшитому деревом, що залишились від британців (чиє перебування не забуте, судячи з назви бару), не дуже великий. Але де ще в Антарктиді можна культурно випити? На весь континент всього один бар ... " - журяться датські пивовари.

На станції діє "сухий закон", хоча полярники роблять свою горілку. З найчистішої льодовикової води вони женуть "Вернадівку", яку вживають по вихідних самі й пригощають туристів, пише newzz.in.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше два українські ВНЗ увійшли в ТОП-700 кращих університетів світу

Станція розташована дуже близько до маршруту туристичних експедиційних круїзів (з листопада по березень тут аншлаг). Чарка "Вернадівки" біля справжньої барної стійки обходиться туристам в 2 долари. Є невеликий сувенірний магазин, де продаються вишиванки.

У список незвичайних барів входять також бар при музеї Ганса Рудольфа Гігера, який створив візуальне оформлення фільму Рідлі Скотта "Чужий" (у відвідувачів створюється відчуття, що вони знаходяться всередині міжпланетного корабля); нью-йоркський бар The Brandy library, або Бібліотека бренді; бар в ущелині величезного баобаба з провінції Лімпопо в Південній Африці; ірландський бар Х століття; бар у приміщенні старовинної в'язниці, стилізований під нору хоббіта.

Зараз ви читаєте новину «Український бар в Антарктиді увійшов до десятки незвичайних барів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі