пʼятниця, 21 серпня 2009 20:56

У США з"явилася клініка для лікування Інтернет-залежності

У США з"явилася клініка для лікування Інтернет-залежності

У США запрацювала перша в країні клініка для лікування Інтернет-залежності.

Реабілітаційний центр Heavensfield Retreat Center розташований в двадцяти хвилинах їзди від штаб-квартири корпорації Microsoft, що в Редмонді (штат Вашингтон).

Одноразово клініка може вміщати шість пацієнтів, яким фахівці запропонують пройти спеціальний курс під назвою reStart для придушення потягу до онлайнових ігор, соціальних мереж і навіть для позбавлення від надмірної пристрасті до СМС.

Програма реабілітації розрахована на 45 днів; вартість курсу складає $14 500 плюс щоденні витрати. Деякі Інтернет-користувачі вже підрахували, що цих грошей вистачить для того, щоб сплатити більш ніж тисячу місяців підписки в ігровій мережі World of Warcraft, від прихильності до якої, в числі іншого, обіцяють вилікувати в Heavensfield Retreat Center.

Клініка вже почала приймати пацієнтів: першим пацієнтом став 19-річний Бен Олександр (Ben Alexander) з Айова-Сіті (штат Айова), який розраховує позбавитися від хворобливої пристрасті до онлайнових ігор.

Установи для лікування Інтернет-залежності є і в інших країнах.

Так, Китай налічує близько 200 подібних "клінік", багато хто з яких нагадує армійські казарми. Причому методи "лікування" в таких закладах деколи бувають дуже і дуже жорстокими.

За матеріалом CNET News

Зараз ви читаєте новину «У США з"явилася клініка для лікування Інтернет-залежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі