![Режисер фільму Гамер Олег Сенцов](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/446/446870_1_w_570_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/446/446870_2_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/446/446870_3_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/446/446870_4_a_135_100_lq.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/446/446870_5_a_135_100_lq.jpg?v=0)
Незвичайний свято День шкідливої ??їжі, або, буквально, День харчових відходів (Junk Food day), відзначають в суботу в США любителі чіпсів, смаженої картоплі, солодощів та продукції мереж швидкого харчування.
Навіть найпопулярніший національне блюдо хот-дог, або сосиска в хлібі, відноситься до розряду "сміттєвих продуктів", пишуть РИА Новости.
Агентство зазначає, що понад 60% американців страждають надлишковою вагою, і якщо "ожиріння нації" триватиме в теперішній динаміці, то до 2015 року 75% громадян опиняться в категорії важковаговиків, передбачають учені.
"Для деяких кожен день - день шкідливої ??їжі Для інших це можливість без почуття провини дорватися до продуктів, від яких ми зазвичай утримуємося Бо все шкідливе - Смачне", - пояснюють прихильники святкування цього дня.
З ними згодні не всі, нагадуючи, що такі святкування собі на шкоду.
Термін "шкідлива їжа" вперше ввів в обіг 40 років тому вчений мікробіолог Майкл Джекобсон, позначивши так продукти, що містять багато калорій і шкідливі для здоров'я речовини при мінімумі харчової цінності, тобто вітамінів і мінералів.
У 2008 році вчені медичного дослідницького центру в Каліфорнії Scripps Research Institute довели, що "шкідливі продукти", впливають на функції мозку так само, як наркотики, виробляючи харчову залежність.
Коментарі