субота, 01 травня 2010 19:10

У морі побудують найбільшу вітрову електростанцію

У морі побудують найбільшу вітрову електростанцію

У США прийняли постанову про створення найбільшої вітрової електростанції в світі. Більше 200 вітряків одночасно будуть споруджені в океані біля узбережжя штату Массачусетс. Водночас прийняли рішення спорудити 16 таких вітроенергетичних районів по всьому узбережжю США, пише Nature.

Представник комісії з вітроенергетики США в Конгресі Стівен Харвер заявив, що в морі встановлюватимуть вітряки нової конструкції: "Вони мають більші мачти, а тому не так сильно забруднюють навколишнє середовище шумом. Новий вітряк видає стільки шуму скільки можна почути вночі в сільській місцевості".

Інженер Компанії "Вітер-енергія" Костянтин Трухін, каже що в Україні ця галузь поки не розвивається.

"У нас є місце на півдні де можна будувати багато вітряків та на це не виділяють кошти. Україна минулого року виробили 89 мегават з енергії вітру. В США вітряки накручують щороку до 15 тисяч мегават. Вітроенергетичним компаніям надають податкові пільги" - розповів він.

За словами фахівця-вітроенергетика, в морі - новий крок в розвитку нетрадиційний джерел енергії. Турбіни будуть створювати на мілині, де потужне дно, аби вономогло витримати вагу мачти вітряка. Окремо під водою прокладуть кабелі для доставки енергії на суходіл, та розподільчі станції на узбережжі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У морі побудують найбільшу вітрову електростанцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі