четвер, 27 жовтня 2011 17:06

У готелі в Болівії меблі та постіль зроблені із солі

У Південній Америці побудували готель із солі. Деякі меблі в будинку теж зроблені з цього продукту.

Готель де Саль в Болівії приймає гостей і туристів, які відвідують солончаки, де солоні озера створюють такий пейзаж, що здається, ніби небо зустрічається із землею.

Ніч у солоному готелі коштує 134 долари. Постояльці можуть орендувати номер на двох. В оренду також входить ліжко із солі і, звичайно ж, сніданок.

Гід Педро Пабло Мішель Роча організовує тури на півдні країни й співпрацює з цим готелем.

"Я люблю, коли гості приходять сюди вперше, - сказав Пабло. - Вони не можуть повірити в те, що все зроблено із солі. І я бачив таких, які, щоб упевнитися, навіть лизали меблі".

За його словами, це чудовий досвід зробити щось із природних матеріалів, особливо якщо це цілий готель.

Соляник у Салар-де-Уюні (Болівія) був створений у результаті перетворень між кількома доісторичними озерами. Тому зараз рівнини покриті декількома футами солі, яка багата на літій. І хоча туристи вже досить давно відвідують тутешній район, інтерес до нього зріс, коли тут почали активно добувати літій. Нагадаємо, літій використовується в мобільних телефонах і комп'ютерах.

Зараз ви читаєте новину «У готелі в Болівії меблі та постіль зроблені із солі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі