понеділок, 18 червня 2012 16:11

Скульптуру з олівців занесли до книги рекордів України

Сьогодні в ботанічному саду ім. Гришка на столичному Печерську показали скульптуру, яку створили 8128 людей. Це стенд заввишки три метри, стоїть поруч із входом. Всередині лілія та орнамент викладені простими олівцями. Упродовж суботи та неділі всі відвідувачі ботсаду втикали прості олівці в спеціальні дірочки на стенді. Витвір занесли до книги рекордів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві 8 тисяч людей створять інтерактивну скульптуру - лілію

"Спеціально замовляли олівці в Німеччині. Мають золоту шапочку, так гарніше виглядає, - пояснює 40-річний Ростислав Павліченко, голова правління АТ "Єврогазбанк". - Ідея скульптури спільна, навіть не можу сказати кому належить. Вирішили дати можливість кожному хоч на мить відчути себе видатним скульптором. А лілію виклали, бо це символ нашого банку".

Близько 11-ої ранку до скульптури, яка стоїть на території ботсаду поруч із входом заходить 64-річна Ольга Обіход з вул. Підвисоцького. Уважно роздивляється стенд.

"Це що таке? Олівці? Дуже дорога виходить. Зараз модно з чогось безкоштовного робити. З пуху або сміття якогось", - зауважує Ольга Семенівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптуру збирали краном 3 дні

Поруч із скульптурою - фонтан. Мами з маленькими дітьми сидять навколо нього. Троє робочих знімають каналізаційний люк. До них підходить директор ботсаду Наталія Заіменко.

"У нас съемки, а мы будем насос сейчас ремонтировать? Потом", - каже робочим.

Дві доби біля стенду чергували експерти з національного реєстру рекордів Україні.

"Унікальність скульптури в тому, що її робила така кількість людей. В рекорди Гіннесса потрапляли скульптури, де приймало участь тридцять, максимум півсотні людей", - пояснює Віталій Зорін з Національного реєстру рекордів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестивалі "Сходи до неба" публіку "підірвав" скрипаль-віртуоз

Скульптура вийшла міжнародною. Окрім киян та українців, олівці вставляли росіяни, білоруси, американці, громадяни США та Швеції. Перші митці втикали заточені олівці в лілію, яка зображена всередині. Внизу стенду поставлять табличку з іменами та прізвищами всіх 8128 скульпторів. За два дні скульптуру накриють ковпаком з органічного скла. Подивитись на композицію можна до 2 липня, доки на території ботсаду триває фестиваль Kyiv Sculpture Project .

Зараз ви читаєте новину «Скульптуру з олівців занесли до книги рекордів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі