вівторок, 24 січня 2012 12:52

Скульптор вимагає від музею повернути йому картоплину 22-річної давності

Скульптор вимагає від музею повернути йому картоплину 22-річної давності

Верховний суд землі в Мюнхені розгляне позов скульптора, який вимагає повернути йому картоплю, передану ним місцевому музею 22 роки тому для експозиції. За інформацією видання Focus, в 1990 році позивач запропонував мюнхенському музею створити золоту скульптуру у вигляді хреста з картоплі фрі.

Прототипом скульптури стала аналогічна інсталяція з цієї смаженої картоплі. Однак оригінал був виставлений в музеї разом зі скульптурою із золота. Відвідувачі могли купити експонат (включаючи як золоту скульптуру, так і оригінал з картоплі) за 4,6 тис. євро. Проте відвідувачі ним не зацікавилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Девід Бекхем знову подав до суду на повію

Таким чином, автор зажадав його повернути, і після тривалих суперечок з музеєм отримав скульптуру назад. Щоправда, оригінал йому так і не повернули. За словами співробітників музею, він був давно загублений.

Тоді скульптор подав на музей в суд, вимагаючи відшкодувати йому матеріальні збитки. За словами позивача, інсталяція з картоплі сама по собі є витвором мистецтва. Так, скульптор оцінив два 22-річні шматки картоплі в 2 тис. євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська подала до суду на Кірєєва

Проте земельний суд Мюнхена відхилив позов, визнавши непереконливими докази, наведені скульптором як обгрунтування художньої цінності картопляної інсталяції. Позивач оскаржив це рішення у вищій інстанції.

Зараз ви читаєте новину «Скульптор вимагає від музею повернути йому картоплину 22-річної давності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі