четвер, 21 березня 2024 03:45

Скільки разів на день годувати кота і собаку. Думка експертів

Скільки разів на день годувати кота і собаку. Думка експертів
Експерти сказали чи можна залишати їжу для домашніх улюбленців на увесь деньФото: pinterest

Коли виходимо з дому, то покидаємо зачиненими своїх улюбленців.

Щоб кіт чи собака не були голодні, насипаємо повну миску корму для того, що вихованець з'їсть стільки, скільки потрібно, а решту залишить на потім, пише pixelinform.

Дехто дбайливо дотримується режиму харчування. Тварини снідають і вечеряють.

На думкук експертів, головне не скільки разів на день харчується кіт або кішка, а обсяг порцій. Тому можна дотримуватися чітких рекомендацій, отриманих під час візиту до ветклініки, або вибудувати індивідуальний графік, вивчивши характер та звички вихованця.

Широко поширена думка, що годувати вихованця краще двічі на день. Однак ніхто не забороняє годувати вихованця під час обіду господаря. Цілком допустимий варіант — дочекатися, коли вихованець сам попросить їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які напої та їжа для котів стануть отрутою

Але знову ж таки важливо враховувати обсяг порцій.

Якщо в домі живе лише один вихованець, то можна надати йому право вибору, залишивши корм у мисці на цілий день.

Кіт повинен самостійно обирати їжу, яка корисна для нього. Але часто власники пухнастих улюбленців дають їм те, що їдять самі. Тому треба знати, яка їжа є небезпечною для цих тварин. Хибно думати, що коти люблять пити коров'яче, козяче або овече молоко. Кошенята харчуються тільки материнським молоком і припиняють засвоювати його з віком, як підростуть.

Коров'яче молоко не є природною їжею для котів. Не будь-яким м'ясом та рибою можна годувати котиків. Краще відмовитись від сирого м'яса через ризик заразити кота глистами. Не годуйте котів субпродуктами та обрізками.

Зараз ви читаєте новину «Скільки разів на день годувати кота і собаку. Думка експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі